Διακόσμηση Ιδέες

4 Τρόποι να γίνετε δημιουργικοί με αυτοκόλλητες ταπετσαρίες

Λατρεύετε τις εντυπωσιακές ταπετσαρίες, αλλά δεν είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε; Πλέον υπάρχουν ταπετσαρίες τις οποίες μπορούμε να κολλήσουμε και να ξεκολλήσουμε όποτε επιθυμούμε, οι οποίες μας γλυτώνουν από πολύ κόπο και χρήματα. Αλλά γιατί να σταματήσουμε μόνο στις ταπετσαρίες τοίχου;

PHOTOGRAPHY BY: COURTESY OF CHASING PAPER

Ταπετσαρία τοίχου

Εάν ο τοίχος της κουζίνας σας περνά απαρατήρητος, μερικά κομμάτια ταπετσαρίας θα δώσουν ζωντάνια στο χώρο σας.

Tip: Μετρήστε το ύψος και το πλάτος του τοίχου σας και κόψτε τα κομμάτια της ταπετσαρίας στα ίδια μέτρα πριν την εφαρμόσετε. Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφαιρέστε κάθε ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να βγαίνει ή να ξεβιδώνει από το τοίχο, συμπεριλαμβανομένου και καπάκια από πρίζες.

Και παρόλο που οι περισσότερες ταπετσαρίες είναι ανθεκτικά κατασκευασμένες, καλό θα ήταν να αποφεύγονται περιοχές οι οποίες είναι πολύ κοντά σε εστίες φλόγας.

PHOTOGRAPHY BY: COURTESY OF CHASING PAPER

Αναβαθμίστε παλιές συσκευές

Όταν η blogger Aunt Peaches έντυσε με ταπετσαρία το ψυγείο της, μας υπενθύμισε πως δεν χρειάζεται όλα μας τα έπιπλα να παραμένουν  όπως τα αγοράζουμε. Το να καλύψετε το ψυγείο σας με ένα όμορφο μοτίβο, είναι μια έξυπνη ιδέα, εάν μάλιστα είναι αν είναι από τα παλιότερα μοντέλα που ήταν κλασικά μαύρα ή άσπρα. Ειδικά αν το ψυγείο σας λειτουργεί ακόμα κανονικά, αυτή είναι μια πολύ οικονομική λύση, αντί να αγοράσετε νέο.

Tip:  Κάποιοι καταψύκτες έχουν τετράγωνο σχήμα, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν καμπύλες. Ανάλογα με το σχήμα του, θα ήταν ευκολότερο να κολλήσετε ταπετσαρία μόνο στο μπροστινό μέρος, αντί να το κάνετε για όλο το ψυγείο. Για να έχετε πιο πετυχημένο αποτέλεσμα και η επιφάνεια να βγει λεία, ξεβιδώστε τα χερούλια του ψυγείου και μετά κολλήστε τη ταπετσαρία.

PHOTOGRAPHY BY: COURTESY OF CHASING PAPER

Peecaboo Ντουλάπια

Το  να τοποθετήσετε ταπετσαρία στο πίσω μέρος από ένα ντουλάπι, θα δίνει μια νότα χρώματος κάθε φορά που το ανοίγετε. Και αν το πορτάκι του ντουλαπιού είναι από γυαλί, θα δίνει χρώμα ακόμη και όταν το ντουλάπι θα είναι κλειστό. Για κάποιον που του αρέσει η minimal αισθητική, η ταπετσαρία στο ντουλάπι θα είναι ένας τρόπος να ενσωματώσει χρώμα μέσα στο χώρο του, χωρίς όμως να φτάνει στην υπερβολή.

Tip: Πολλοί πιστεύουν πως δε μπορούν να βάλουν ταπετσαρίες μέσα στο σπίτι τους, διότι θα είναι υπερβολικά φωτεινά ή ότι θα τη βαρεθούν εύκολα, όμως μέσα σε ένα ντουλάπι, πρέπει να υπάρχει λίγη ένταση. Είναι μια μικρή λεπτομέρεια, που όμως δεν περνά εύκολα απαρατήρητη. Οι μικρές διαφορές είναι αυτές που κάνουν ένα σπίτι πιο οικείο.

 

Δώστε στους δίσκους σας μια νέα μορφή

Καλύπτοντας τον πάτο του δίσκου σας  με αυτοκόλλητες ταπετσαρίες με διαφορετικά μοτίβα, θα το μετατρέψει αυτόματα σε όμορφα διακοσμητικά που μπορείτε να  βάλετε ακόμη και πάνω στο τραπέζι σας. Δε χρειάζεται να κάνετε συνδυασμούς όπως κόκκινο – πράσινο , ασημί – μπλε , αλλά μία ωραία ιδέα θα ήταν να επιλέγατε ένα βαθύ πράσινο και να το διακοσμούσατε με cranberries. Όπως και να έχει, είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε ενδιαφέρον σε μια ρύθμιση στο τραπέζι σε ένα μίνι μπαρ.

Tip: Αυτή είναι η τέλεια λύση, εάν σας έχουν μείνει κομμάτια ταπετσαρίας από κάποια προηγούμενη κατασκευή. Το να τοποθετήσετε αυτοκόλλητη ταπετσαρία σε ένα δίσκο με λεία επιφάνεια, είναι πιο εύκολο σε σχέση με έναν πιο στρόγγυλο, αλλά και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καλό εάν ακολουθήσετε τις καμπύλες του καθώς ασκείτε πίεση στο χαρτί.

 

 

 

Πηγή: https://www.marthastewart.com/1523735/4-ways-get-creative-removable-wallpaper