Διακόσμηση Ιδέες

23 ιδέες να διακοσμήσετε το χώρο σας με μοτίβο

Το να ενσωματώσουμε διαφορετικά μοτίβο στη διακόσμηση μας μπορεί να θεωρηθεί το λιγότερο, τρομακτικό. Αλλά με λίγη προσοχή θα μπορέσετε να αναμείξετε και να δημιουργήσετε επίπεδα μοτίβων στη διακόσμηση σας, σαν επαγγελματίας. Το κόλπο για να μάθετε πώς να το κάνετε σωστά, είναι να κατανοήσετε πρώτα κάποιους βασικούς κανόνες.

Σαν γενικός κανόνας, όταν δημιουργείτε επίπεδα είναι καλύτερο να συνδυάζετε στάμπες με διάφορα στυλ και επίπεδα. Το πιο σημαντικό μοτίβο στο χώρο, συνήθως ένα χαλί με έντονα σχέδια, θέτει τον τόνο για τον υπόλοιπο χώρο. Στη συνέχεια, πρόσθετα στρώματα συμπληρωματικών σχεδίων σε μικρότερα μεγέθη, θα ενισχύσουν το οπτικό ενδιαφέρον. Αυτά τα έπιπλα συνήθως είναι μαξιλάρια, κουρτίνες, κουβερτόν κα.

 

Βασικά στοιχεία αντιστοίχησης μοτίβων

Αυτό το πολύχρωμο σαλόνι, αποδεικνύει τα βασικά στοιχεία αντιστοίχισης. Σε αυτό το χώρο χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα διαφορετικά μοτίβο και τρία μεγέθη. Κάθε μοτίβο είναι ξεχωριστό, αλλά όλα μεταξύ τους έχουν κάτι οικείο.

 

Ζωντανέψτε ένα σχέδιο με ασπρόμαυρα χρώματα

Τα  γεωμετρικά σχήματα, θα δώσουν ζωντάνια σε ένα μικρό και μονόχρωμο χώρο.

Δημιουργήστε μια ενοποιημένη εμφάνιση

Αυτό το κομψό σαλόνι επαναλαμβάνει χρώματα και μοτίβα για να δημιουργήσει μία ενοποιημένη διακόσμηση. Πρόσθετα στοιχεία όπως καναπές, πλακάκια στο τζάκι, κεραμικά σκαμνάκια και διακοσμητικά μαξιλάρια, ενσωματώνουν τη πιο σκούρα απόχρωση του μπλε στις κουρτίνες και τα πολυτελή καθίσματα.

Ζωηρά μοτίβο από την Άπω Ανατολή

Αυτό το εντυπωσιακό σαλόνι, έχει χρησιμοποιήσει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, για να δημιουργήσει μια μποέμ διάθεση.

Παραμείνετε σε ένα συγκεκριμένο στυλ μοτίβου

Το να παραμείνετε μόνο σε ένα στυλ μοτίβου, θα μπορέσει να δημιουργήσει μια συνοχή στο χώρο σας.

Ολοκληρώστε το χώρο σας με ένα μεγάλο χαλί με μοτίβο

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι το πιο έντονο μοτίβο μέσα στο χώρο, θα πρέπει να καλύπτει το πάτωμα. Σε αυτό το μικρό, κομψό σαλόνι, ένα χαλί με τεράστια μοτίβα, ολοκληρώνει το χώρο. Έντονα μαξιλάρια με αναμειγμένα στυλ και μοτίβα, θα δημιουργήσουν οπτικό ενδιαφέρον.

Δημιουργήστε επίπεδα με τα χαλιά

Μπορείτε να δώσετε ένταση στο χώρο σας, κάνοντας επίπεδα από χαλιά με διάφορα μοτίβα.

Συνδυάστε έντονες ταπετσαρίες με απλά χαλιά

 

Μοτίβα για να δημιουργήσετε μια χαρούμενη χίπη διάθεση

Ναι, μερικές φορές το περισσότερο είναι καλύτερο. Δύο πολύχρωμα μαξιλάρια εμπνέουν την έντονη μίξη μοτίβων και υφασμάτων από όλο τον κόσμο. Μαζί δημιουργούν μια άνετη γωνιά με χαρούμενο παλμό.

Εκρηκτικά μοτίβα με υφή και χρώματα

Τόσο το χρώμα όσο και υφή, παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο σε αυτό το μοντέρνο σαλόνι. Το έντονο γεμάτο με γεωμετρικά σχήματα ροζ χαλί, είναι το κύριο μοτίβο που φωτίζει όλα τα υπόλοιπα έπιπλα. Οι κουρτίνες με ένα λεπτό σχέδιο, προσθέτουν δεύτερο μοτίβο. Οι μικρές πινελιές όπως είναι τα μαξιλάρια, δημιουργούν αντίθεση και επίπεδα.

Συνδυάστε δυο έντονα μοτίβα

Ο πιο εύκολος τρόπος να συνδυάσετε μοτίβα, είναι να παραμείνετε σε δύο ξεχωριστά και πολύ διαφορετικά σχέδια

Συνδυάστε έντονη floral ταπετσαρία με κλασικά  υφάσματα

Σε αυτό το σαλόνι βλέπουμε στο τοίχο βλέπουμε μια ταπετσαρία με υπερμεγέθη σχέδια λουλουδιών  πάνω σε ένα μαύρο φόντο. Ο καναπές είναι καλυμμένος με μαύρο και λευκό ύφασμα, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα υπέροχο σκηνικό.

Αποφύγετε τα παραφορτωμένα μοτίβα

Αποφύγετε το παραφορτωμένο σχέδιο, συνδυάζοντας ένα λευκό φόντο με πινελιές από ζωηρά χρώματα.

Συνδυάστε δραματικά μοτίβα με οργανικά σχέδια

Τα μοτίβα με έντονα σκούρα χρώματα, είναι πολύ εξεζητημένα. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι αυτός ο χώρος. Το δωμάτιο συνδυάζει ένα δραματικό γεωμετρικό σχέδιο με ένα οργανικό μοτίβο. Στο πάτωμα το χαλί που έχει επιλεχτεί, μαλακώνει το χώρο.

Μοτίβα που ταιριάζουν χρώματα πίνακα

Ο μεγάλος πίνακας σε αυτό το χώρο, ήταν η πηγή έμπνευσης χρωμάτων. Το χαλί με τα ροζ και πορτοκαλί σχέδια, είναι το σημείο προσοχής αυτού του δωματίου. Οι ασπρόμαυρες κουρτίνες, δίνουν μια αντίθεση στο χώρο και τέλος μια μίξη μαξιλαριών με μοτίβο ενώνουν όλα τα χρώματα μέσα σε αυτό το δωμάτιο.

Αναμείξτε μοτίβα σε ένα μικρό λευκό χώρο

Εδώ βλέπουμε ακόμα ένα παράδειγμα πώς να αναμείξουμε σχέδια και χρώματα σε ένα λευκό χώρο. Αυτό που κάνει το χώρο να έχει αρμονία είναι οι διαφορετικοί τόνοι του μπλε και του πράσινου που λειτουργούν υπέροχα με τον έντονο κόκκινο πίνακα.

Συνδυάστε τρία  διαφορετικά μοτίβα

Ένα γοητευτικό υπνοδωμάτιο μας δίνει μια πολύ απλή λύση για να αναμείξουμε τρία μοτίβα μαζί. Ο μεσαίου μεγέθους χώρος, χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά και ευδιάκριτα μοτίβα σε τόνους του πράσινου. Στο τοίχο βλέπουμε μια ταπετσαρία σε σχήμα διχτιού. Οι βούλες στο μαξιλάρι, προσθέτουν αντίθεση στο χώρο και η μάλλινη κουβέρτα με τις ρίγες, δίνει ζέση.

Προσέξτε την κακοφωνία των χρωμάτων

Εάν θέλετε  να συνδυάσετε πολλά σχέδια μαζί, δεν σημαίνει πως πρέπει να δημιουργήσετε χάος στο δωμάτιο σας. Τρία απλά μυστικά θα σας βοηθήσουν: Παραμείνετε σε ένα συνδυασμό χρωμάτων, χρησιμοποιήστε μόνο μικρά μοτίβα και σχέδια στο κρεβάτι σας που είναι και το μεγαλύτερο αντικείμενο μέσα σε ένα δωμάτιο και τέλος βάψτε τους τοίχους σας άσπρους.

 

Συνδυάστε πάνω από 10 μοτίβα

Σε αυτό το χώρο χρησιμοποιήθηκε συνδυασμός υψηλής και χαμηλής αντίθεσης σχεδίων, ώστε να δημιουργήσουν ένα χαλαρωτικό χώρο.

 

Δοκιμάστε μόνο 1 μοτίβο

Ένα και μόνο μοτίβο δημιουργεί μια τεράστια πινελιά σε αυτό το χώρο. Οι τοίχοι, οι κουρτίνες και τα καναπεδάκια, έχουν χρωματιστεί με τη τεχνική lkat.

Μαξιλάρια με μοτίβο

Μερικά γραφικά μαξιλάρια, θα μπορέσουν να εκτοξεύσουν τη διακόσμηση του δωματίου σας στα ύψη. Σε αυτό το χώρο χρησιμοποιήθηκαν λευκά και μαύρα μαξιλάρια σε  τέσσερα διακριτά σχέδια για να δώσου λίγη ένταση σε αυτή τη δροσερή κουζίνα.

Μοτίβο με βούλες

Οι ταπετσαρίες με βούλες δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο χώρο. Τα πολύχρωμα σχέδια στα μαξιλάρια, ενώνουν αρμονικά όλη τη διακόσμηση του χώρου.

 

Συνδυάστε αποχρώσεις του μπλε

Συνδυάζοντας διάφορες αποχρώσεις του μπλε, έδωσε ζωντάνια σε αυτή τη τραπεζαρία. Η ταπετσαρία με μοτίβο με σχέδια από φύλλα, δίνει ένα οργανικό ύφος στο χώρο. Και οι καλυμμένες με ύφασμα καρέκλες, φέρνουν μια γεωμετρία στο τραπέζι.

 

 

Πηγή: https://www.thespruce.com/mix-patterns-in-your-decor-4165951