Διακόσμηση Ιδέες

22 μυστικά διακόσμησης που μόνο οι επαγγελματίες γνωρίζουν

Ορίστε ένα χρωματικό μοτίβο

Για μια ολική αλλαγή, το πρώτο βήμα είναι  να δημιουργήσετε μια παλέτα χρωμάτων. Ο σχεδιαστής Gary McBournie, μας αποκαλύπτει πως ξεκινά με μια βασική χρωματική παλέτα σε όλο το σπίτι και έπειτα προχωρά με ένα δωμάτιο τη φορά.

Ψευδαίσθηση ύψους

Δημιουργήστε κάθετες και αποφύγετε τις οριζόντιες γραμμές στο χώρο σας. Επίσης, οι μεγάλοι καθρέφτες θα βοηθήσουν να δημιουργηθούν επίπεδα στο χώρο σας.

Γεμίστε το μπαρ σας

Το να ξεκαθαρίσετε αυτά που δεν χρειάζεστε είναι καλό, όμως υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει να πετάξετε ποτέ σαν οικοδεσπότες. Ένα καλά οργανωμένο μπαρ. Θα κάνει τους καλεσμένους σας να νοιώσουν πιο οικεία αν μπορούν να σερβιριστούν μόνοι τους.

 

Επεκτείνετε το τοίχο της κουζίνας σας

Ένα ιδιαίτερο σχέδιο σε πλακάκια κουζίνας, μπορεί να δημιουργήσει ένα statement τόσο στη κουζίνα, όσο και στο μπάνιο. Καλύψτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι με πλακάκι, εάν σας το επιτρέπει και ο προϋπολογισμός σας.

Προσθέστε υφή

Η φυσική διακόσμηση μπορεί να γίνει ενδιαφέρουσα, απλά προσθέτοντας ποικιλία αντικειμένων. Σε αυτό το χώρο χρησιμοποιήθηκε μια ποικιλία υφασμάτων όπως λινό και σκληρό μετάξι, μέχρι βαμβακερό και βελούδο. Όμως εκτός από αυτό, υπάρχει επίσης και αντίθεση των ματ σκιάσεων που απορροφούν το φως και των λαμπερών σκιάσεεων που το αντανακλούν.

Δοκιμάστε διάφορα υφάσματα

Μπορεί να σκέφτεστε πως το άχυρο είναι ένα υλικό για εξωτερικό χώρο, αλλά θα δείχνει εξίσου όμορφο σε εσωτερικό χώρο. Άχυρο, κορδόνι Γιούτα, τα φυσικά υλικά και οι φυσικοί τόνοι είναι πάντα chic.

Τοποθετείστε ιδιαίτερα αντικείμενα μπροστά

Αν σας αρέσει πραγματικά κάτι, θα θέλετε να φαίνεται. Χρησιμοποιήστε και χαρείτε τις αντίκες και τα ιδιαίτερα αντικείμενα σας, ειδικά σε ένα ωφελιμιστικό δωμάτιο όπως το μπάνιο.

 

Αλλάξτε τις καρέκλες με παγκάκια

Τα παγκάκια στη τραπεζαρία  μπορεί να μην είναι συμβατικά, όμως είναι πολύ άνετα.

Δημιουργείται αυτόματα μια φιλική αίσθηση όταν μοιράζεσαι τη θέση σου.

Χρησιμοποιήστε τον κανόνα του 50% – 150%

Για τον τέλειο χρωματικό συνδυασμό, χρησιμοποιείστε σε μια παρτίδα μπογιάς 50% φωτεινότερο τόνο χρώματος από τη βάση σας και σε μια άλλη παρτίδα άλλο 150% πιο σκούρο. Αυτή είναι μια ασφαλής μέθοδος αν θέλετε να δημιουργήσετε λωρίδες στο τοίχο σας. Είναι επίσης ένας πολύ αρχιτεκτονικός τρόπος να χρησιμοποιήσετε  χρώματα.

Ζεστάνετε το χώρο σας με καθρέφτες

Panel με καθρέφτες όπως τα παρακάτω, μπορούν να δείχνουν πολύ κομψά, αλλά μην τα αφήσετε απλά έτσι. Σκέτα μεγάλα φύλα καθρέφτη δεν θα δείχνουν όμορφα. Μπορείτε να δοκιμάσετε σαν πρότυπο το παραδοσιακό γαλλικό στυλ.

Βελούδο

Το βελούδινο στυλ είναι μια ισχυρή τάση αυτή τη περίοδο. Μπορείτε να διακοσμήσετε το χώρο σας από ένα καναπέ με έντονο μπλε βελούδο, μέχρι ένα απαλό γκρι αν δεν θέλετε κάτι έντονο.

Μην αμελήσετε τον καναπέ

Μην αναβάλετε τον καναπέ σας επειδή έχετε παιδιά. Επενδύστε τα χρήματα σας σε ένα άνετο και καλοφτιαγμένο καναπέ, που θα κρατήσει. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα πρέπει να αρνηθείτε τη πολυτέλεια στον εαυτό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καλό ύφασμα που θέλατε, πάνω σε ένα μαξιλάρι.

Δοκιμάστε μια παλέτα με μεγάλες αντιθέσεις

Δυσκολεύεστε να διαλέξετε το κύριο χρώμα της αντίθεσης σας; Δοκιμάστε το πράσινο, καθώς είναι εύκολο να βρεθεί στη φύση και είναι διαχρονικό.

Επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος κουρτινών

Αν αναζητάτε για έτοιμες κουρτίνες, σιγουρευτείτε πως θα ακουμπάνε το πάτωμα. Αν χρειαστεί, αγοράστε το αμέσως επόμενο μεγαλύτερο μήκος από το πάτωμα σας και μετά μπορείτε να την διαμορφώσετε εσείς ώστε να ακουμπάει ακριβώς στο πάτωμα.

Βάψτε το ενοικιαζόμενο σπίτι σας

Ένας προσωρινός χώρος μπορεί να δείχνει όμορφος, ακόμα και με μικρό προϋπολογισμό.

Αναμείξτε επιτραπέζια σκεύη

Τα έτοιμα σετ μπορεί να γίνουν πολύ υπερεκτιμημένα και δαπανηρά. Μπορείτε να αναζητήσετε online και να ταιριάξετε μόνοι σας κομμάτια που σας αρέσουν. Με αυτό τον τρόπο και θα γλυτώσετε αρκετά χρήματα και οι καλεσμένοι σας θα τα θεωρήσουν πιο ιδιαίτερα.

Βάψτε το ταβάνι σας

Οι κουζίνες που έχουν ντουλάπια τα οποία ξεκινούν από το πάτωμα και καταλήγουν στο ταβάνι, μπορούν να σκοτεινιάσουν το χώρο, όμως υπάρχει τρόπος να ξεγελάσετε το μάτι. Μπορείτε να βάψετε το ταβάνι μερικούς τόνους πιο χλωμό από τους τοίχους, για να κάνετε το χώρο να δείχνει πιο φωτεινός.

Αναμείξτε μεταλλικά αντικείμενα

Το μεταλλικό τελείωμα, προσθέτει από μόνο του λάμψη, αλλά θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση με μια ποικιλία χρωμάτων. Επίσης δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε το συνδυασμό χρυσό με ασημί. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσετε πολύ και από τα δύο.

Σκούροι τόνοι

Χρησιμοποιώντας μια έντονη απόχρωση μπορεί να γίνει εκφοβιστικό. Μια από τις πιο πετυχημένες στρατηγικές, είναι να βάψετε τα πάντα με έντονο χρώμα. Από τους τοίχους, μέχρι τα στεφάνια γύρω από τις πόρτες. Θα λειτουργήσει καλά διότι δεν θα έρθει σε αντίθεση με κάποιο άλλο διακοσμητικό χρώμα.

Ψευδαίσθηση τετράγωνου σκηνικού

Οι περισσότεροι προτιμούν γυαλί ή αδιαφανή κουρτίνα μπάνιου για περισσότερη ιδιωτικότητα. Όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πόρτα όπως αυτή παρακάτω και για να ολοκληρώσετε αυτή τη ψευδαίσθηση χρησιμοποιείστε τετράγωνα πλακάκια και στο πάτωμα. Θα κάνει το χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος.

Κρεμάστε καθρέφτες στρατηγικά

Όταν θα κρεμάτε τους καθρέφτες σας, σκεφτείτε προσεκτικά τι θα αντανακλούν. Θα ήταν ωραίο να επιλέξετε μια όμορφη σκηνή όπως ένας πολυέλαιος.

 

Στοίβα μαξιλαριών

Ένα ζευγάρι μαξιλαριών πάντα δείχνει λίγο. Χρησιμοποιήστε δύο σετ μαξιλαριών με αντίθετα μοτίβα, σχέδια και υφές.

Πηγή: https://www.housebeautiful.com/home-remodeling/interior-designers/tips/g864/decorating-secrets/