Διακόσμηση Σαλονιού - Καθιστικού

12 ιδέες κατάλληλες για ένα ηλιόλουστο σαλόνι

Εάν σας αρέσει να περνάτε το χρόνο σας έξω, τότε σας είναι απαραίτητο ένα ηλιόλουστο δωμάτιο. Αν είστε τυχεροί θα έχετε ήδη ένα, αλλά για εσάς που δεν έχετε ακόμα, παρακάτω θα σας δείξουμε ιδέες και λύσεις για να το φτιάξετε και εσείς στο δικό σας χώρο.

 

Κρεμαστή καρέκλα

Μπορείτε να χαλαρώσετε σε μια “αιώρα” ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν έξω από το σπίτι σας. Μια ροτέν κρεμαστή καρέκλα, είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Πλέγμα εσωτερικού χώρου

Δημιουργήστε μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα τοποθετώντας ένα πλέγμα εσωτερικού χώρου στο σαλόνι σας. Φρέσκες πράσινες πινελιές θα δημιουργήσουν την αίσθηση του κήπου στο χώρο σας.

Στρόγγυλος καθρέπτης

Αυτό το ζωηρά διακοσμημένο δωμάτιο, συνδυάζει κάποιες από τις πιο γνωστές τάσεις διακόσμησης: έντονη ταπετσαρία, στρόγγυλο  καθρέφτη και απαλό ροζ.

Υφή

Για να δημιουργήσετε την αίσθηση του εξωτερικού χώρου μέσα στο σπίτι σας, βάψτε το ταβάνι σας ένα πολύ απαλό μπλε βερνίκι. Επίσης, η επένδυση υφασμάτινης ταπετσαρίας στο τοίχο σας, θα δώσει απροσδόκητη υφή.

Γυάλινα παράθυρα

Δύο ζευγάρια από γυάλινα παράθυρα, δημιουργούν πολύ εύκολα την αίσθηση του εξωτερικού χώρου.

Καλοκαιρινή αίσθηση

Ανεξάρτητα από το μέρος ου ζείτε, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε την παραλιακή αίσθηση χάρη στο στρατηγικό στυλ. Προσθέστε ψάθινα έπιπλα, ροτέν λεπτομέρειες και αρκετό μπλε και λευκό χρώμα.

Παράθυρα καμάρες

Μεγάλα τοξωτά παράθυρα θα ανοίξουν το χώρο ψυχαγωγίας σας.

Μπλε ρίγες

Τοποθετήστε μια τύπου τέντα με μπλε και λευκές ρίγες, μια γυριστή καρέκλα, τοποθετήστε κρεμαστές καρέκλες και ένα μεταλλικό φοίνικα, θα ενισχύσουν την αίσθηση παραλίας.

Φυσικά υλικά

Ένας καθημερινός καναπές με ψάθινο υλικό και ροτέν λεπτομέρειες, θα βοηθήσουν το χώρο  να γίνει πιο χαλαρωτικός.

Φωτεινές λεπτομέρειες

Για να ανακαινίσει αυτό το δωμάτιο η ιδιοκτήτρια του σπιτιού έβαλε ταπετσαρία με ασημένια φύλλα.

Ξύλινοι τόνοι

Δοκιμάστε τη μορφή ενός χαλιού πάνω στο ξύλινο πάτωμα σας, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τους λεκέδες.

Έξυπνη μεταχείριση παραθύρων

Μπορεί να θέλετε να είναι ένα φωτεινό δωμάτιο, αλλά μην αφήσετε το εκτυφλωτικό φως να χαλάσει το άνετο σημείο σας. Τα ψάθινα στόρια μπορούν να φιλτράρουν πολύ ωραία το φωτεινό φως.

 

Πηγή: https://www.housebeautiful.com/room-decorating/living-family-rooms/g4522/sunroom-ideas/