Διακόσμηση Ιδέες

Φθινοπωρινά διακοσμητικά: 15 ιδέες και εμπνεύσεις

Οι φθινοπωρινές διακοσμήσεις έχουν μαγική δύναμη: μπορούν να φέρουν μια τεράστια δόση θαλπωρής στο εσωτερικό! Όταν έξω νυχτώνει και κάνει κρύο, τα διαμερίσματά μας χρειάζονται ζεστασιά. Θα σας πούμε πώς να εισάγετε κομψές φθινοπωρινές διακοσμήσεις στο εσωτερικό σας. Χάρη σε αυτά, θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα ακόμα και σε γκρίζες, ζοφερές μέρες! Οι εσωτερικές διακοσμήσεις του φθινοπώρου περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, απαλά μαξιλάρια και καρό χαλιά. Αν έχετε τζάκι, το σαλόνι σας είναι σχεδόν έτοιμο για το φθινόπωρο! Έχουμε ετοιμάσει πολλές όμορφες ιδέες για εσάς.

Όταν ακούμε αποσπάσματα για το φθινόπωρο και σκεφτόμαστε όμορφα φθινοπωρινά διακοσμητικά, φανταζόμαστε μια ποικιλία από ζεστές αποχρώσεις. Τα δημοφιλή φθινοπωρινά χρώματα για μια ελκυστική διάταξη είναι:

  • μουστάρδα
  • κίτρινος
  • πράσινος
  • καφέ
  • καραμέλα
  • πορτοκάλι
  • Βουργουνδία
  • τερακότα

Αυτή η χρωματική παλέτα είναι τόσο συνηθισμένη επειδή αντικατοπτρίζει τέλεια το φθινοπωρινό τοπίο, το οποίο μπορείτε επίσης να θαυμάζετε καθημερινά στο τηλέφωνό σας χάρη στις φθινοπωρινές ταπετσαρίες μας. Τα φύλλα των δέντρων βυθίζονται στα χρώματα του ινδικού καλοκαιριού και ο ουρανός στο ηλιοβασίλεμα μοιάζει με πορτοκαλί θάλασσα. Οι φθινοπωρινές αποχρώσεις εγγυώνται θαλπωρή και οικογενειακή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Για να μη φαίνεται πολύ βαριά η διάταξη, προσθέστε φωτεινούς και φρέσκους τόνους. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα που ταιριάζει με τις τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης για το φθινόπωρο του 2021.

Φθινοπωρινή διακόσμηση τραπεζιού

Όταν τακτοποιείτε ένα τραπέζι στην κουζίνα ή την τραπεζαρία, γιατί να μη χρησιμοποιήσετε τα δώρα της φύσης για να δημιουργήσετε νόστιμες φθινοπωρινές συνταγές; Προσκαλέστε το φθινόπωρο στο σπίτι σας και διακοσμήστε το τραπέζι σας με φύλλα που πέφτουν, φθινοπωρινά λουλούδια, βρύα, κλαδιά, ξηρούς καρπούς, κάστανα και κολοκύθες. Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να φτιάξετε μόνοι σας όμορφα φθινοπωρινά διακοσμητικά χρησιμοποιώντας ό,τι μπορείτε να βρείτε έξω. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη! Ακολουθούν οι συμβουλές μας για τη διακόσμηση τραπεζιού φθινοπώρου :

  • Χρώματα διακόσμησης τραπεζιού. Όσον αφορά τον πλούτο των αποχρώσεων, των σχημάτων και των υφών, καμία άλλη εποχή δεν μπορεί να νικήσει το φθινόπωρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλο αυτό το πλεονέκτημα ή να εστιάσετε σε έναν συγκεκριμένο τόνο. Ναι, όπως εδώ. Κατά μήκος του τραπεζιού θα τοποθετήσουμε ένα ανοιχτόχρωμο τραπέζι σκουριάς. 
  • Τέλειο σερβίτσιο. Σκονισμένα ροζ πιάτα και χαρτοπετσέτες στον ίδιο τόνο, αλλά με ένα λεπτό φυτικό σχέδιο. Τα επιτραπέζια σκεύη συμπληρώνουν ποτήρια από διαφανές γυαλί, μέσα από τα οποία μπορείτε να θαυμάσετε το χρώμα του κρασιού: ώριμο, φθινοπωρινό, σαν φρούτο σκυλόξυλο.
  • Φθινοπωρινά μπουκέτα λουλουδιών. Το φθινόπωρο αντί για λουλούδια βάζουμε στο βάζο κλαδιά θάμνων, όπως αγριοτριανταφυλλιές ή ευκάλυπτους. Εξίσου διακοσμητικά είναι το σκυλάκι, η τέφρα του βουνού, ο κράταιγος και το ιπποφαές. Μπορούμε να ψεκάσουμε μερικά φθινοπωρινά φρούτα αφήνοντας τα υπόλοιπα σε φυσικά χρώματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό τα μεμονωμένα διακοσμητικά στοιχεία να διαφέρουν σε ύψος και σχήμα.
  • Υποχρεωτική διακόσμηση – κολοκύθα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όχι μόνο όλους τους τύπους μικρών κολοκύθες, αλλά και αίθρια. Για να γίνει η διακόσμηση συνεπής, αξίζει να κρατήσετε δύο χρώματα για τις κολοκύθες: χρυσό και λευκό. Και βάψτε τις κολοκύθες με σπρέι. Και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε οποιαδήποτε διαμόρφωση σε ευθυγράμμιση με το κέντρο του τραπεζιού.
  • Μικρότερα διακοσμητικά τραπεζιού για ένα φθινοπωρινό πάρτι. Χρησιμοποιήστε όλα τα δώρα του φθινοπώρου: κουκουνάρια, πολύχρωμα φύλλα, κάστανα και αποξηραμένα καλοκαιρινά βότανα.

Ιδέες φθινοπωρινής διακόσμησης για τραπεζάκι

Ένα άλλο σημαντικό μέρος σε κάθε διαμέρισμα που αξίζει να διακοσμήσετε για το φθινόπωρο είναι το τραπεζάκι του καφέ. Για να διακοσμήσετε το τραπέζι, θα χρειαστείτε μια μικρή κολοκύθα, ένα διακοσμητικό δίσκο, ένα βάζο με φθινοπωρινά φύλλα και ένα αρωματικό κερί. Αξίζει επίσης να σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τα μαξιλάρια με αυτά σε φθινοπωρινά χρώματα.

Φυτικά διακοσμητικά ιδανικά για το φθινόπωρο

Το καλοκαίρι, είναι εύκολο να φροντίσετε το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας. Δυστυχώς, συχνά τα ξεχνάμε το φθινόπωρο, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αυτή την εποχή. Ζεστό τσάι στις ακτίνες του φθινοπωρινού ήλιου – δεν είναι αυτό ένα υπέροχο όραμα που θα λατρέψουν πολλοί λάτρεις του φθινοπώρου ; Τίποτα δεν το συμπληρώνει καλύτερα από τα λουλούδια του φθινοπώρου. Επιλέξτε ανάμεσα σε αστέρες, χρυσάνθεμα, γλαδιόλες, ρείκια ή κατιφέδες και μετατρέψτε το μπαλκόνι σας σε μια πολύχρωμη θάλασσα από λουλούδια!

Φθινοπωρινές διακοσμήσεις μπροστά από το σπίτι

Τους φθινοπωρινούς μήνες, ας μην ξεχνάμε τη διακόσμηση του εξωτερικού χώρου του σπιτιού. Οι κολοκύθες που τοποθετούνται μπροστά στην πόρτα είναι ένα πραγματικό σύμβολο του φθινοπώρου και το βράδυ χρησιμεύουν επίσης ως κομψά και διασκεδαστικά φανάρια. Μπορείτε να διακοσμήσετε τη βεράντα με κεριά, φανάρια ή ελαφριές γιρλάντες. Ή μήπως θέλετε να χρησιμοποιήσετε κεριά; Τοποθετήστε τα σε ποτήρια και γεμίστε τον υπόλοιπο χώρο με ξηρούς καρπούς και κάστανα. Εάν έχετε περισσότερο χώρο στον κήπο ή το μπαλκόνι σας, προσθέστε ράφι ή ψάθινα καλάθια. Μήλα ή κομμάτια ξύλου θα φαίνονται όμορφα μέσα τους.

Φτιάξτο μόνος σου: DIY φθινοπωρινές διακοσμήσεις

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας όμορφα φθινοπωρινά στολίδια. Θα σας δείξουμε δύο δημοφιλείς ιδέες για φθινοπωρινές διακοσμήσεις που μπορούν να γίνουν εύκολα και να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

Ρομαντικό ντύσιμο για το φθινόπωρο

Κάνει σιγά σιγά πιο κρύο, τα δέντρα χάνουν τα φύλλα τους και οι μέρες λιγοστεύουν… Είναι σημάδι ότι έρχεται το φθινόπωρο. Ήρθε η ώρα να ετοιμαστείτε για μεγάλες βραδιές με ένα βιβλίο και μια κούπα ζεστή σοκολάτα! Το διαμέρισμα πρέπει να έχει ζεστές κουβέρτες και μαλακά μαξιλάρια, χάρη στα οποία μπορείτε να καταπολεμήσετε τη φθινοπωρινή ισημερία, αλλά και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες θα είναι χρήσιμες! Αξίζει να εμπνευστείτε από τη συνεχιζόμενη σεζόν κολοκύθας στα καταστήματα. Δοκιμάστε την ιδέα μας για ένα ρομαντικό φθινοπωρινό ντύσιμο!

Φθινοπωρινό ντύσιμο βήμα βήμα:

  • 2 μικρές διακοσμητικές κολοκύθες (μη βρώσιμες!)
  • 2 διακοσμητικά βάζα
  • floral αφρός
  • ξύλινος δίσκος
  • λευκό σπρέι χρώματος
  • λουλούδια (για παράδειγμα: ορτανσίες, γυψόφιλα, γαϊδουράγκαθο)

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Ψεκάστε τις κολοκύθες με λευκό χρώμα και αφήστε τις να στεγνώσουν.
  2. Τοποθετήστε τις κολοκύθες και τα βάζα σε ένα δίσκο.
  3. Κόβουμε τον αφρό σε μικρά κομμάτια και γεμίζουμε το ταψί με αυτά.
  4. Κολλήστε τα λουλούδια στον αφρό για να δημιουργήσετε μια πολύχρωμη σύνθεση.

Κλασικό: φθινοπωρινά διακοσμητικά κολοκύθας: 2 ιδέες για DIY

Το σκάλισμα κολοκύθας είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα του Halloween, ειδικά για τα παιδιά! Οι κολοκύθες είναι μια υπέροχη διακόσμηση για ένα φθινοπωρινό εσωτερικό. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε μπροστά από την μπροστινή πόρτα, στο τραπέζι ή στον κήπο. Οι κολοκύθες ταιριάζουν παντού! Φυσικά δεν χρειάζεται να τα κόψετε. Θα εξακολουθούν να φαίνονται υπέροχα!

Πώς να φτιάξετε ένα στεφάνι φθινοπώρου;

Ένα ρομαντικό στεφάνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φθινοπωρινή διακόσμηση παραθύρων ή ως διακόσμηση εξώπορτας. Θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε αυτή τη δημοφιλή φθινοπωρινή διακόσμηση – και να δημιουργήσετε μια εξαιρετική προσθήκη στο εσωτερικό σας.

Πώς να δημιουργήσετε ένα στεφάνι φθινοπώρου: 

  1. Για να δημιουργήσετε αυτή τη φθινοπωρινή διακόσμηση, χρειάζεστε μερικά στοιχεία που μπορείτε να βρείτε εύκολα στον κήπο. Τα αποξηραμένα άνθη, τα φύλλα, τα δημητριακά και τα κλαδιά τριαντάφυλλου φαίνονται ιδιαίτερα όμορφα.
  2. Αγοράστε σύρμα και ένα στρογγυλό ξύλινο σκελετό που θα είναι η βάση για αυτή τη φθινοπωρινή διακόσμηση.
  3. Τώρα, χρησιμοποιώντας σύρμα, συνδέστε τα φύλλα και τα κλαδιά στον ξύλινο κύκλο. Ανακατέψτε διάφορα συλλεγμένα στοιχεία μαζί – τότε θα έχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα.
  4. Κρεμάστε το στεφάνι σε ένα καρφί κολλημένο στον τοίχο ή στην πόρτα.

Ονειρεύεστε έτοιμα φθινοπωρινά διακοσμητικά ; Εμπνευστείτε από αυτά που έχουμε ετοιμάσει για εσάς στη Westwing! Εκεί θα βρείτε θεματικές καμπάνιες και άρθρα που θα κάνουν το σπίτι σας πιο όμορφο!