Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Υπνοδωμάτιο και γραφείο: χώρος δύο σε ένα!

grafeio-ypnodomatio

Σε πολλές περιπτώσεις το υπνοδωμάτιο γίνεται γραφείο. Αυτό είναι ένα νέο φαινόμενο που παρατηρείται πλέον σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες όπως καθηγητές που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα ή μάνατζερς, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, ελεύθερους επαγγελματίες που παίρνουν τη δουλειά τους στο σπίτι. Όταν οι χώροι της κατοικίας είναι μικροί, πολλές φορές το υπνοδωμάτιο γίνεται… γραφείο. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να διαμορφώσετε το δωμάτιο δύο σε ένα !

Υπνοδωμάτιο και γραφείο

Έπιπλα κρεβατοκάμαρας.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε το υπνοδωμάτιο να μην μοιάζει πλέον με κρεβατοκάμαρα αλλά με έναν χώρο όσο γίνεται πιο επαγγελματικό. Αφαιρέστε το κομοδίνο από το δωμάτιο, αποθηκεύστε σε ειδικούς χώρους τις προσωπικές σας οικογενειακές φωτογραφίες, κατεβάστε αφίσες διασημοτήτων και έχετε τις γενικές επιφάνειες άδειες από μικροαντικείμενα. Φροντίστε να προσθέσετε στο δωμάτιο μία εξτρά καρέκλα ή πολυθρόνα καθώς και ένα βοηθητικό τραπεζάκι. Ακόμη καλό θα ήταν να εξορίσετε από τον χώρο την τηλεόραση αλλά και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή σας αποσπά την προσοχή.

Καναπές κρεβάτι.

Εφόσον το υπνοδωμάτιο γίνεται πλέον γραφείο σας συνιστούμε να αντικαταστήσετε το κλασικό συμβατικό κρεβάτι με ένα που γίνεται καναπές. Το μοντέλο καναπές κρεβάτι βοηθά το χώρο να φαίνεται πιο επαγγελματικός σε σύγκριση με το συμβατικό. Φροντίστε να επιλέξετε ένα με εύκολο και ελαφρύ μηχανισμό ώστε να μην παιδεύεστε στην καθημερινή του «αλλαγή». Επίσης, φροντίστε το κάλυμμα του καναπέ να είναι ένα σχέδιο σοβαρό και όχι πολύ έντονο, ώστε να τονώσει την αίσθηση επαγγελματισμού στην ατμόσφαιρα του χώρου.

Καναπές κρεβάτι

Γραφείο.

Το απόλυτο εργαλείο της δουλειάς σας. Το γραφείο θα είναι πια το πιο βασικό από τα έπιπλα στο υπνοδωμάτιο, οπότε μην τσιγκουνευτείτε κατά την αγορά του καθώς αυτή πρόκειται να είναι μία καλή επένδυση. Ένα επαγγελματικό γραφείο πρέπει να δείχνει ποιοτικό. Επιλέξτε το στο χρώμα και στο σχέδιο της επιλογής σας. Φροντίστε να το τοποθετήσετε έχοντας πλάτη το κρεβάτι ή τον καναπέ κρεβάτι και όσο το δυνατόν πιο μακριά από την πόρτα. Η ησυχία αλλά και τα ουδέτερα οπτικά ερεθίσματα είναι πλέον το ζητούμενο. Τέλος μην ξεχάσετε πάνω στο γραφείο να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό γραφείου.

Γραφείο σε υπνοδωμάτιο

Διαχωριστικό.

Θα σας βολέψει απίστευτα. Το διαχωριστικό, σκεφτείτε σαν παραβάν, θα μεταμορφώσει αυτόματα το υπνοδωμάτιο σε γραφείο. Οικονομικό και στυλάτο, το διαχωριστικό μπορεί να τοποθετηθεί ακριβώς πίσω από το γραφείο και να χωρίσει σε δύο αυτόνομα μέρη το υπνοδωμάτιο: σε χώρο ξεκούρασης και χώρο εργασίας. Στα μείον είναι ότι το διαχωριστικό απαιτεί χώρο. Το δωμάτιο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μην το νιώθετε κλειστοφοβικό. Στην αγορά θα βρείτε διαχωριστικά σε πολλά σχέδια και από διάφορα υλικά. Διαλέξτε ένα που να μαζεύειι-διπλώνει εύκολα και δεν πιάνει πολύ χώρο κατά την αποθήκευσή του.

Διαχωριστικό στο υπνοδωμάτιο

Όπως είδαμε παραπάνω, το υπνοδωμάτιο που γίνεται γραφείο δεν είναι μία δύσκολη διαδικασία. Χρειάζεται απλά καλή οργάνωση και μερικές πρακτικές ιδέες. Καλές δουλειές!