Το χτίσιμο του σπιτιού σας είναι μια από τις πιο συναρπαστικές αποφάσεις και πιθανότατα η μεγαλύτερη επένδυση που θα κάνετε ποτέ, επομένως πρέπει να λάβετε υπόψη σας κάθε μικρή λεπτομέρεια.

Ωστόσο, αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να συμβούν λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να αποφύγετε αυτά τα λάθη – με κάθε κόστος.

Όλα εξαρτώνται από τον προγραμματισμό σας, γι αυτό και στο καινούργιο μας blog μαζέψαμε τα δώδεκα (12) πιο κοινά σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν χτίζετε το ολοκαίνουργιο σπίτι σας.

1. Δώστε προσοχή στον Σχεδιασμό και τη Διάταξη του σπιτιού σας.

Χωρίς αμφιβολία, η διάταξη του σπιτιού σας έχει σημασία. Σκεφτείτε τον καλύτερο τρόπο χρήσης κάθε χώρου. Χρειάζεστε πραγματικά αυτόν τον επιπλέον αποθηκευτικό χώρο όπου βρίσκεται το μπάνιο σας; Χρειάζεστε αποθηκευτικό χώρο – ειδικά αν ζείτε σε περιβάλλον 4 εποχών. Προσέξτε όμως πού νομίζετε ότι το χρειάζεστε. Δεν θέλετε να αφαιρεί χώρο από άλλα δωμάτια.

2. Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας

Δυστυχώς, μερικές φορές το σπίτι των ονείρων σας ή αυτό που νομίζετε ότι είναι το σπίτι των ονείρων σας, δεν ταιριάζει πάντα με τον τρόπο ζωής σας. Έχετε σκεφτεί το μέλλον; Πού θα είστε σε 5 χρόνια; 10 χρόνια; Σκοπεύετε να κάνετε οικογένεια ή να συνταξιοδοτηθείτε εδώ; Αυτά πρέπει να τα λάβετε υπόψη σας, οπόταν πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας έχει τα απαραίτητα πράγματα που θα χρειαστείτε σε αυτά τα στάδια της ζωής σας. Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να κάνετε παιδιά, μπορεί να θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά υπνοδωμάτια για να διευρύνετε άνετα την οικογένειά σας.

3. Κοιτάξτε το σύστημα κλιματισμού (HVAC) σας

Μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή πτυχή αυτή τη στιγμή – αλλά αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή τις κρύες νύχτες του χειμώνα, θα θέλετε ένα σύστημα που να λειτουργεί σωστά με το μέγεθος του σπιτιού σας. Δεν θα θέλετε να επιλέξετε ένα σύστημα που είναι πολύ μικρό και δεν θα μπορεί να θερμάνει ή να κρυώσει αποτελεσματικά ολόκληρο το σπίτι σας. Απ την άλλη μεριά, οι μονάδες κλιματισμού που είναι μεγαλύτερες από ό,τι χρειάζεστε μπορούν να αποδειχθούν επίσης πρόβλημα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν αύξηση των μηνιαίων λογαριασμών σας. Γι αυτό φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας. Συζητήστε τις επιλογές σας με τον κατασκευαστή του σπιτιού σας.

4. Τα φωτιστικά έχουν σημασία

Μετακομίσετε ποτέ σε ένα νέο μέρος και διαπιστώσετε ότι μέρος του καθιστικού δεν είναι καλά φωτισμένο; Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν περισσότερα από αρκετά φωτιστικά. Η εκ νέου καλωδίωση μετά τη μετακόμιση μπορεί να αποδειχθεί λίγο ενοχλητική. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι τα παράθυρα. Τα παράθυρα παρέχουν φυσικό φωτισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στα κύρια δωμάτια, στοχεύστε σε μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν στο φως να λάμψει από μέσα (αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ανάψετε κανένα φως και θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει τον λογαριασμό του ρεύματος σας).

5. Αξιοποίηση όλων των χώρων του σπιτιού

Ένα σπίτι με περιττά δωμάτια και χώρους μπορεί να αποβεί πολύ δαπανηρό, δύσκολο στο καθάρισμα αλλά και πολύ μεγάλο χωρίς ουσιαστικό λόγο. Γι’ αυτό όταν σχεδιάζετε το σπίτι σας, θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν θα χρησιμοποιήσετε πραγματικά ορισμένα δωμάτια. Ένας τρόπος αντιμετώπισης είναι ο συνδυασμός δύο χρήσεων σε ένα δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιήσετε πλήρως τον χώρο και θα αποφύγετε περιττές δαπάνες.

6. Τοποθέτηση Πλυσταριού

Όταν χτίζετε ένα νέο σπίτι, έχετε επιλογές για την τοποθέτηση του πλυσταριού. Το θέλετε στο υπόγειο, στον κύριο όροφο ή κοντά στα υπνοδωμάτια; Η τοποθέτηση του πλυσταριού κοντά στα υπνοδωμάτια είναι η ιδανική επιλογή. Δεν θα χρειαστεί να κουβαλάτε τα ρούχα από τις σκάλες. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να βάζετε πλυντήριο κατά τις βραδινές ώρες, ίσως προτιμήσετε την τοποθέτηση του πλυσταριού μακριά από τον χώρο ύπνου σας. Αυτό εξαρτάται από την προσωπική σας προτίμηση. Αλλά σίγουρα θα πρέπει να του δώσετε λίγη προσοχή!

7. Τοποθεσία υπνοδωματίων

Η τοποθεσία των υπνοδωματίων έχει μεγάλη σημασία. Ο ύπνος είναι σημαντικός! Τον χρειαζόμαστε, για να λειτουργήσουμε. Γι’ αυτόν τον λόγο, θέλετε η κρεβατοκάμαρά σας να βρίσκεται σε ένα ήσυχο μέρος. Εάν ζείτε κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, θα θέλετε το δωμάτιό σας όσο το δυνατόν πιο μακριά από αυτόν, ενώ θα ήταν καλό να βεβαιωθείτε ότι δεν μοιράζεστε έναν τοίχο με τον κύριο χώρο διαβίωσης.

8. Ευκολία Κουζίνας

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε τη διάταξη της κουζίνας του σπιτιού σας. Ιδανικά, είναι πάντα ωραίο να συγχωνεύετε την τραπεζαρία με την κουζίνα καθώς η ώρα της μαγειρικής δεν χρειάζεται να γίνεται απομονωμένα, ενώ παράλληλα είστε κοντά στο τραπέζι για τη μεταφορά φαγητού. Τα open plan σπίτια είναι υπέροχα για αυτό. Επίσης, θα ήταν καλό να έχετε την κουζίνα κοντά στην κύρια είσοδο – αυτό θα κάνει τη διαδικασία μεταφοράς του ψωνίσματος τροφίμων με λιγότερη ταλαιπωρία. Οπόταν, μια κουζίνα που βρίσκεται δίπλα στο γκαράζ, στην μπροστινή και πίσω είσοδο και στο κύριο σαλόνι είναι η καλύτερη επιλογή.

9. Διατηρήστε υπό έλεγχο τις προτεραιότητές σας

Μην αφήνετε κάποιον να σας πει τι χρειάζεστε – ειδικά αν αυτό αυξάνει το κόστος σας. Αν και πρέπει να δίνεται προσοχή στις συμβουλές ενός ειδικού, συνιστάται επίσης να κάνετε τη δική σας έρευνα. Γνωρίζετε καλύτερα τις ανάγκες σας και της οικογένειάς σας. Ξέρετε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τι θα χρειαστείτε τα επόμενα χρόνια. Γνωρίζετε τον τρόπο ζωής σας, τις δραστηριότητές σας, τα προγράμματα ύπνου και τις προτιμήσεις σας. Πείτε τους και τις προτεραιότητές σας! Σημειώστε και σχεδιάστε τι θέλετε πριν κλείσετε ραντεβού με τον κατασκευαστή σας. Αν σας προτείνουν διαφορετικά, ρίξτε ξανά μια ματιά στον πίνακα σχεδίασης και κάντε την έρευνά σας (λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο ζωής σας). Κάντε τη λίστα προτεραιοτήτων εκ των προτέρων και φροντίστε να αξιολογήσετε πόσο ρεαλιστική είναι. Είναι εντός του προϋπολογισμού σας; Είναι απαραίτητο;

10. Επιλέξτε τον κατάλληλο κατασκευαστή

Η επιλογή του σωστού κατασκευαστή σπιτιού κάνει τη διαφορά. Θέλετε κάποιον με τον οποίο μπορείτε να συνεννοηθείτε και να επικοινωνήσετε μαζί του τα θέλω και τις ανάγκες σας. Κανονίστε περισσότερα από ένα ραντεβού – δείτε αν είναι οι κατάλληλοι. Και πάλι, κάντε την έρευνά σας. Μάθετε τα διαπιστευτήριά τους. Ελέγξτε τις κριτικές τους. Τι είπαν προηγούμενοι πελάτες; Μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν είναι κατάλληλοι για εσάς. Επιπλέον, πιθανότατα σκοπεύετε να έχετε το σπίτι σας για πολλά χρόνια. Η επιλογή ενός έμπειρου κατασκευαστή μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχών προβλήματα ή ακόμη και αν προκύψουν δυσκολίες, θα ξέρουν πώς να τις χειριστούν και να προχωρήσουν.

11. Υπολογίστε (εκ των προτέρων) τυχών καθυστερήσεις

Πολλοί άνθρωποι αγχώνονται όταν η κατασκευή τους καθυστερεί. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι αρκετά συνηθισμένο, καθώς μπορεί να παίξουν ρόλο εξωγενείς παράγοντες. Για παράδειγμα, κακές καιρικές συνθήκες μπορεί να καθυστερήσουν την κατασκευή. Η παραγγελία εξαρτημάτων και τεμαχίων μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις. Ακόμη και η έλλειψη αδειών ή η αργοπορία έκδοσής τους μπορεί να παίξει και αυτή τον ρόλο της. Γι’ αυτό και θα ήταν καλό να υπολογίζετε εκ των προτέρων τυχών καθυστερήσεις, έτσι εάν τα πράγματα πάνε ομαλά χωρίς καθυστέρηση, θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για εσάς!

12. Διπλό – ελέγξτε ό,τι χρειάζεται με τον κατασκευαστή του σπιτιού σας

Μη σπαταλάτε χρόνο για να μαντέψετε πράγματα. Αντίθετα, απλώς ρωτήστε! Είπατε στον κατασκευαστή του σπιτιού σας πώς θέλετε να μετακινηθεί ελαφρώς το μπάνιο; Επανελέγξετε. Θυμηθείτε, πρέπει να ζείτε σε αυτό το σπίτι για τα επόμενα χρόνια – βεβαιωθείτε ότι είναι όπως θέλετε να είναι! Η επικοινωνία είναι το κλειδί. Μην υποθέτετε. Όταν υποθέτετε, εκεί είναι που συμβαίνουν προβλήματα και διαφωνίες.

Αυτά είναι τα δώδεκα κορυφαία σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν χτίζετε ένα νέο σπίτι. Κάντε την έρευνά σας εκ των προτέρων. Αποτρέψτε τυχών προβλήματα πριν συμβούν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή του νέου σας σπιτιού, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 70 000 227. Η ομάδα της M.T. Metal Frame Houses είναι πάντοτε πρόθυμη να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχετε.

Πηγή : mtmetalframe.com