Διακόσμηση Κήπου

2 προτάσεις για την ολοκληρωμένη διαμόρφωση του κήπου σας

Διαμόρφωση Κήπου 1

Αν το νέο σας σπίτι περιβάλλεται από έδαφος το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν κήπος, τότε έχετε τη δυνατότητα να κάνετε διαμόρφωση κήπου έτσι ώστε να μετατραπεί σε έναν φιλόξενο και όμορφο χώρο.  Πραγματικά αξίζει να ασχοληθείτε και με το παραπάνω, γιατί είναι κάτι που θα σας συντροφεύει σε βάθος χρόνου, και με την κατάλληλη διαμόρφωση κάθε άνοιξη θα χρειάζεται ελάχιστη ασχολία από μέρους σας.

Αρχιτεκτονική κήπου

Ο αρμόδιος επιστήμονας για να επιμεληθεί την διαμόρφωση του κήπου σας είναι ο αρχιτέκτονας κήπου ή αρχιτέκτονας τοπίου (landscape architect). Ο αρχιτέκτονας ασχολείται με το σκληρό έδαφος (οτιδήποτε έχει σχέση με κατασκευή από μπετόν) και θα σας προτείνει ένα σχέδιο που θα ταιριάζει με τον χώρο σας και θα είναι όμορφο και λειτουργικό.

Ασχολείται ακόμη και με το μαλακό έδαφος (οτιδήποτε έχει σχέση με το χώμα, τη διακόσμηση κήπου και την άρδευση), και σύμφωνα πάντα με το σχέδιο του σκληρού εδάφους, θα σας κάνει προτάσεις για έπιπλα κήπου, για σιντριβάνια κήπου, για παγκάκια κήπου ακόμα ίσως και για κάποιο σπίτι κήπου.

Ανάλογα με το κόστος θα διαλέξετε το σχέδιο του κήπου σας, και οι επαγγελματίες συνεργάτες του θα σας εξυπηρετήσουν χωρίς εσείς να «λερωθείτε». Μην ξεχνάτε όμως πως το κόστος για την αρχιτεκτονική του κήπου σας μπορεί αρχικά να είναι μεγάλο, αλλά θα φτιάξετε κάτι ολοκληρωμένο, παντοτινό και με ελάχιστο κόστος και κόπο συντήρησης!

 

Αρχιτεκτονική κήπου από εσάς

Όταν διαθέτετε έναν άδειο κήπο μπορείτε να τον διαμορφώσετε μόνοι σας, γλιτώνοντας έτσι το κόστος να προσλάβετε κάποιον αρχιτέκτονα κήπου που θα το κάνει για εσάς. Από μέρους σας θα χρειαστεί αντικειμενικότητα και φαντασία, έτσι ώστε να οραματιστείτε τον κήπο σας σε βάθος χρόνου αλλά και να είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να είναι όσο περισσότερο λειτουργικός γίνεται για εσάς και την οικογένειά σας.

Διαμόρφωση Κήπου 2Αρχίστε το σχέδιο κήπου σας από τις κατασκευές που πιθανόν θέλετε να κάνετε. Σκεφτείτε πού θα μπορούσατε να φυτέψετε αειθαλή δέντρα κήπου, ποιος θα είναι ο χώρος για τα εποχιακά λουλούδια κήπου σας, πού θα τοποθετήσετε το τραπέζι με τις καρέκλες κήπου σας και αν θα είναι ίσως δίπλα από ένα σιντριβάνι κήπου ή κάτω από ένα χαριτωμένο κιόσκι κήπου.

Σημαντική είναι ακόμη και η περίφραξη του κήπου σας γιατί είναι αυτή που θα σας προστατεύει από τους εξωτερικούς κινδύνους αλλά και από τα αδιάκριτα μάτια.

Όπως είναι προφανές, είτε ακολουθήσετε την μία είτε την άλλη πρότασή μας το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό, όμορφο και χρηστικό και θα λειτουργεί σαν προέκταση του χαρακτήρα του εσωτερικού σας χώρου. Η αρχιτεκτονική κήπου δεν είναι σίγουρα εύκολη υπόθεση, αλλά αν έχετε μεράκι, φαντασία, όρεξη και οραματιστείτε το αποτέλεσμα ο κήπος σας θα γίνει αξιοζήλευτος!