Ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα έχει ιδιαιτερότητες, είτε πρόκειται για εξοχικό, για κατοικία, είτε για ακίνητο βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δείτε παρακάτω πώς θα επιλέξετε τα κατάλληλα για τις συνθήκες υφάσματα, τα οποία όμως ταιριάζουν στη διακόσμηση που έχει κάτι από θαλασσινή αύρα.

Διάφανες κουρτίνες από λινό ή βαμβακερό ύφασμα

Σίγουρα δεν θέλετε να κρύψετε ένα παράθυρο με θέα, ούτε και το φως του ήλιου. Γι’ αυτό, προτείνουμε κουρτίνες από λεπτά, αέρινα υφάσματα σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις.

Τα υφάσματα από φυσικές ίνες, όπως το βαμβάκι και το λινό, ταιριάζουν με την αισθητική ενός σπιτιού κοντά στη θάλασσα και επιτρέπουν στο φως να περνάει, κάνοντας το όριο που χωρίζει το εσωτερικό του σπιτιού με τον εξωτερικό χώρο, λίγο πιο «ρευστό» και τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

Φυσικά υλικά και στα έπιπλα 

Τα υφάσματα από φυσικές ίνες ταιριάζουν και στην επίπλωση ενός παραθαλάσσιου σπιτιού. Προτείνουμε ουδέτερα χρώματα και απλά υφάσματα για ένα μινιμαλιστικό αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής.

Υφάσματα εξωτερικού χώρου

Η υγρασία, το αλάτι και ο ήλιος προκαλούν φθορά στα υφάσματα εξωτερικού χώρου. Υπάρχουν, όμως, ειδικά αδιάβροχα υφάσματα ανθεκτικά στην ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία, τους λεκέδες και τα χημικά πισίνας.

Πηγή : moketino.gr