Ποια χρώματα να αποφεύγεις το καλοκαίρι και ποια να προτιμάς;

Δεν θέλουμε να σε κουράζουμε, αλλά γνωρίζεις ότι κάθε χρώμα μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στο πώς αισθάνεσαι στο σπίτι σου, κι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το καλοκαίρι, την περίοδο που έχεις ανάγκη λίγο περισσότερο φως και χαρά.

Και ναι, ενώ αυτήν την εποχή μπορεί να μην έχεις όρεξη να αλλάξεις εντελώς τα χρώματα στο σπίτι σου, ώστε να συμβαδίζουν με τον καιρό έξω, μια μικρή αναδιαμόρφωση, θα σε βοηθήσει.

«Αγκαλιάζοντας» τις καλοκαιρινές χρωματικές τάσεις και αποφεύγοντας ορισμένες αποχρώσεις, οι χώροι στο σπίτι εκτός από φωτεινοί, θα γίνουν επίσης και πιο άνετοι. Αλλά, ποια είναι, τα χρώματα που πρέπει να αποφεύγεις το καλοκαίρι και ποια να προτιμάς; Παρακάτω, λύνουμε κάθε απορία σου.

Ποια χρώματα να αποφεύγεις το καλοκαίρι

Γενικότερα, η επιλογή ουδέτερων χρωμάτων σε κάθε δωμάτιο, μπορεί κάθε εποχή να σε βοηθήσει στο τελικό αποτέλεσμα. Σίγουρα, όμως, τα σκούρα χρώματα με ψυχρότερες αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται σε υπερβολικό βαθμό, το καλοκαίρι είναι απαγορευτικά καθώς «βαραίνουν» το σπίτι.

Jenny.Gr

Ενώ τα συγκεκριμένα χρώματα είναι εξαιρετικές επιλογές για πολλά δωμάτια, αυτό συχνά δεν είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς δίνουν χειμωνιάτικη αίσθηση. Καλύτερα, να καταφεύγεις σε αυτές αποχρώσεις, μαζί με βαρύτερες κουβέρτες και άνετες υφές, για τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή του φθινοπώρου.

Ποια χρώματα να προτιμάς το καλοκαίρι

Ενώ τα λάθος χρώματα μπορούν γρήγορα να κάνουν έναν χώρο να αισθάνεται εκτός ισορροπίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η διακόσμηση με ουδέτερα χρώματα, είναι σίγουρη επιτυχία. Οι συγκεκριμένες αποχρώσεις θα δώσουν μια φωτεινή, ευάερη αίσθηση στους εσωτερικούς χώρους και θα εξασφαλίσουν ότι το σπίτι σου είναι άκρως καλοκαιρινό. Ελαφριά ριχτάρια και λινά υφάσματα, αλλά και μαξιλάρια στο απαλό γκρι, στο απαλό μπλε και στο κρεμ, είναι κάτι παραπάνω από must.

Jenny.Gr

Η επιλογή ανοιχτών χρωμάτων, θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας δροσερής και άνετης ατμόσφαιρας σε όλο το σπίτι, καθώς θα δημιουργήσει μια φυσική φωτεινότητα. Με τις ουδέτερες αποχρώσεις, ακόμα και οι μικρότεροι χώροι θα φαίνονται μεγαλύτεροι.

Πηγή : jenny.gr