Ζεις σε μία μοντέρνα εποχή, όμως συχνά όταν χαζεύεις τις οικογενειακές σου φωτογραφίες στα άλμπουμ αναπολείς μια άλλη, πιο γλυκιά, πιο ρομαντική εποχή; Κάθε φορά που επισκέπτεσαι το σπίτι των παππούδων σου ζηλεύεις ένα ξεχωριστό μπιμπελό ή βρίσκεις μια ιδιαίτερη πινελιά που σε ταξιδεύει πίσω στη δεκαετία του 50 ή του 60; Μάλλον είσαι ένας κρυφός θαυμαστής της vintage διακόσμησης, της διακόσμησης δηλαδή που υμνεί το παλιό, που του δίνει άλλη αξία και ξέρει πώς να το αναδείξει σωστά.

Για αυτό, αν θέλεις να φέρεις κάποια στοιχεία της στο σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο χώρο σου συνέχισε να διαβάζεις για να δούμε μαζί κάποιες πραγματικά μοναδικές ιδέες:

Επίλεξε παστέλ χρώματα: Στο παρελθόν δεν ήταν καθόλου δημοφιλή τα πολύ έντονα χρώματα για το βάψιμο ενός σπιτιού ή ενός επίπλου.Αν το παρατηρήσεις, θα δεις ότι στα περισσότερα νοικοκυριά τη δεκαετία του 50 του 60 και του 70, επικρατούσε το λευκό, το μπεζ, το απαλό ροζ ή γαλάζιο και συνδυάζονταν κάποιες φορές με το καφέ ή το γκρι. Έτσι λοιπόν και εσύ μπορείς να βάψεις ένα δωμάτιο σου σε έναν απαλό τόνο, ή να ανανεώσεις κάποιο παλαιότερο έπιπλο σου βάφοντας το πάλι σε παστέλ χρώματα

Επίλεξε έπιπλα και διακοσμητικά από μία άλλη εποχή: Σε πόσα σπίτια σήμερα θα συναντήσεις ένα πικάπ, ένα σταθερό τηλέφωνο με καντράν, ένα σιδερένιο κρεβάτι ή μία μεγάλη δερμάτινη πολυθρόνα; Πόσο συχνά βλέπεις διακοσμητικά floral πιατάκια να κρέμονται σε έναν τοίχο; Αν ζούσες λίγο παλιότερα όλα αυτά τα στοιχεία θα σου έκαναν καμία εντύπωση. Σήμερα όμως θεωρούνται vintage πινελιές και μπορείς να τις επιλέξεις άνετα και το δικό σου χώρο αναμειγνύοντας τες με στοιχεία πιο μοντέρνας διακόσμησης.

Φλοράλ και πάλι φλοράλ: Τα φλοράλ στοιχεία είναι πραγματικά ένα σήμα κατατεθέν της vintage διακόσμησης. Καλύτερα να επιλέξεις τα σχέδια με τα μικρά λουλουδάκια σε παστέλ χρώματα καθώς θεωρούνται το απόλυτο vintage σχέδιο και μπορείς να τα προσθέσεις πραγματικά παντού στο χώρο σου: Μπορείς να τα επιλέξεις σαν μέρος μιας ταπετσαρίας, ή σε ένα ωραίο διακοσμητικό όπως ένα κάδρο, ή μια καπελιέρα για το φωτιστικό σου. Μπορείς επίσης να συνδυάσεις διάφορα μοτίβα floral, ωστόσο να είσαι πολύ προσεκτικός με τους συνδυασμούς που θα κάνεις, καθώς το αποτέλεσμα μπορεί εύκολα να βγει υπερβολικό.

Δαντέλα forever: Θυμάσαι τα σεμεδάκια της γιαγιάς σου; Η εκείνα τα υπέροχα δαντελωτά παπλώματα και ριχτάρια που έφτιαχνε; Λοιπόν, κι αυτά σήμερα θεωρούνται μοναδικά vintage κομμάτια και μπορούν να προσδώσουν μία πολύ ρομαντική νότα σε ένα σημείο του σπιτιού σου.

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου: Ένα φανταστικό στοιχείο που μπορεί να δώσει άλλον αέρα σε οποιοδήποτε χώρος σου είναι ο καθρέφτης. Ο καθρέφτης πέρα από ότι θα κάνει το δωμάτιο να δείχνει πιο μεγαλύτερο θα δώσει μία αίγλη ένα τόνο πολυτελείας στο δωμάτιο. Οπότε, εάν και εσύ είσαι φαν των καθρεφτών μπορείς σε ένα δωμάτιο σχετικά απλά διακοσμημένο να προσθέσεις έναν vintage καθρέφτη με ιδιαίτερη και περίτεχνη διακόσμηση και να το ανανεώσεις!

Σε βοηθήσαμε καθόλου στο ταξίδι σου στο χρόνο; Πήρες την απαραίτητη έμπνευση που χρειαζόσουν για ένα λίγο πιο vintage σπίτι; Ελπίζουμε πως ναι και ερχόμαστε με μία τελευταία αλλά πολύ χρήσιμη συμβουλή: Όσο και να σου αρέσει αυτή η τάση να αποφύγεις τις πολλές υπερβολές. Γενικότερα στη διακόσμηση όταν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι τόσο ιδιαίτερο όσο το στοιχείο vintage το ιδανικό είναι να έχουμε ένα κομμάτι που θα ξεχωρίζει σε κάθε χώρο. Οπότε επίλεξε προσεκτικά το κομμάτι κλειδί για το δικό σου χώρο το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το υπόλοιπο σπίτι σου και μετά σίγουρα θα θαυμάζεις το τελικό αποτέλεσμα!

*φωτ. douleutaras.gr
Πηγή άρθρου : likeart.gr