Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Πώς να διαλέξετε κρεβάτια για το υπνοδωμάτιο

sosto-krevati

Το κρεβάτι είναι αναμφίβολα ο κυρίαρχος μέσα στο υπνοδωμάτιο. Σε αυτό θα περάσετε αμέτρητες ώρες ύπνου, χαλαρώματος και ξεκούρασης. Γι’ αυτό και η επιλογή του πρέπει να γίνει μετά από σκέψη και αρκετή έρευνα στα καταστήματα επίπλων.

Σκεφτείτε πρώτα τις δικές σας ανάγκες, τις διαστάσεις του δωματίου αλλά και το στυλ που θέλετε να δώσετε στο υπνοδωμάτιο πριν κάνετε την αγορά σας. Διαβάστε εδώ τα είδη σε κρεβάτια για υπνοδωμάτιο και επιλέξτε σωστά.

Κρεβάτια Υπνοδωμάτιο 1

Κρεβάτια και μέγεθος

Όλα εξαρτώνται από τις διαστάσεις που έχει το υπνοδωμάτιο. Πριν επιλέξετε κρεβάτι σκεφτείτε πόσα ακόμη έπιπλα θα χρειαστεί να χωρέσουν στο χώρο. Σε μία κρεβατοκάμαρα συνήθως υπάρχει ντουλάπα, συρταριέρα, καθρέφτης ίσως και μια μικρή βιβλιοθήκη ή γραφείο. Εφόσον τα έχετε αυτά στο νου σας, προχωρήστε στην επιλογή κρεβατιού. Το μέγεθός του θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα. Η συνηθισμένη επιλογή τα απλά διπλά κρεβάτια.  Αν σας το επιτρέπει ο χώρος, επιλέξτε king size καθώς προσφέρει μεγαλύτερη άνεση. Απλά να έχετε στο νου σας πως από εδώ και στο εξής θα πρέπει να αγοράζετε αποκλειστικά ειδικά σεντόνια για κρεβάτια king size.

Κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο

Είναι τέλεια για μικρούς χώρους. Τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο, χωράνε τα πάντα και συμμαζεύουν το υπνοδωμάτιο στη στιγμή. Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη γκάμα από κρεβάτια που ανασηκώνονται και τέλειους προσφέρουν χώρους αποθήκευσης. Το μόνο μειονέκτημα είναι η αυξημένη τιμή τους σε σχέση με τα υπόλοιπα κρεβάτια. Αν χρειάζεστε οπωσδήποτε αποθηκευτικό χώρο αλλά το κόστος ενός κρεβατιού με μηχανισμό είναι απαγορευτικό για εσάς, προτιμήστε ένα κρεβάτι που έχει από κάτω συρτάρια ή ντουλαπάκια. Απλά φροντίστε να μην υπάρχουν άλλα έπιπλα, όπως γραφεία, τραπέζια ή κάποιο κομοδίνο, το οποίο να κλείνει την περιοχή.

Κρεβάτια με ουρανό

Είναι τα πιο όμορφα! Δίνουν στυλ και ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά στη διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου. Τα κρεβάτια με ουρανό κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια και ο ουρανός τους είναι φτιαγμένος από διάφορα υλικά.

Για  μια επιβλητική κρεβατοκάμαρα σας συνιστούμε κρεβάτι με ξύλινο ουρανό. Για ένα μίνιμαλ υπνοδωμάτιο επιλέξτε έναν ουρανό από αέρινο λευκό ύφασμα που αφήνει το φως να περνά και δεν βαραίνει οπτικά τον χώρο.

Κρεβάτια Υπνοδωμάτιο 2

Κρεβάτια μεταλλικά και ξύλινα

Τα trend της εποχής λένε ότι τα μεταλλικά κρεβάτια έχουν επιστρέψει δυναμικά στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού.  Τα μεταλλικά κρεβάτια χαρίζουν ένα ιδιαίτερο στυλ στο χώρο, πιο χαλαρό, πιο ανέμελο και ίσως πιο cool. Προτιμήστε τα αν αυτό είναι το στυλ που σας αρέσει. Αντίθετα, τα ξύλινα κρεβάτια, θεωρούνται πλέον η συνηθισμένη επιλογή. Στα πλεονεκτήματά τους είναι η μη δεσμευτική στυλιστική δυναμική τους. Ταιριάζουν με όλα!

Το θέμα στα κρεβάτια για το υπνοδωμάτιο πάντως είναι να τα επιλέξετε από κοινού. Γι’ αυτό κάντε βόλτα στην αγορά μαζί με το ταίρι σας πριν προχωρήσετε στην επιλογή σας.