Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Διακόσμηση υπνοδωματίων: τα στυλ και πώς να τα πετύχετε!

Κοιτάζετε τα ειδικά περιοδικά για διακόσμηση υπνοδωματίων και τα ζηλεύετε; Δεν χρειάζεται να είσαστε διακοσμητής για να πετύχετε το στήσιμο ενός πανέμορφου χώρου. Παρακάτω σας αναφέρουμε όλα τα βασικά στυλ διακόσμησης κρεβατοκάμαρας και σας συμβουλεύουμε ποια έπιπλα να επιλέξετε για να πετύχετε τη δημιουργία ενός υπνοδωματίου υψηλής αισθητικής που θα αγαπήσετε.

ypnodomatio-style

Διακόσμηση υπνοδωματίων και στυλ ρετρό.

Επανέρχεται δυναμικά στη διακόσμηση υπνοδωματίων. Το ρετρό στυλ είναι ένα από τα ξανά-ανερχόμενα είδη διακόσμησης και όχι άδικα. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να θεωρείτε ότι είναι δύσκολο να το πετύχετε, όμως τελικά θα δείτε πως είναι το πιο εύκολο από όλα τα υπόλοιπα, καθώς και το πιο οικονομικό. Το ρετρό στυλ απαιτεί τη χρήση παλιών επίπλων.

Παλιά κρεβάτια κρεβατοκάμαρας, παλιές πολυθρόνες, καθώς και «αρχαίες» βιβλιοθήκες δίνουν το παρών. Καρέκλες σε έντονο χρώμα, ξεβαμμένες και φθαρμένες από τον καιρό είναι ένα καθαρό παράδειγμα ρετρό. Επίσης, υφάσματα ασύνδετα μεταξύ τους καθώς και έπιπλα φτιαγμένα από διαφορετικά υλικά δημιουργούν το συγκεκριμένο στυλ.Ταπετσαρία για κρεβατοκάμαρα

Διακόσμηση υπνοδωματίων και ρομαντικό στυλ.

Είναι το νούμερο ένα στη διακόσμηση υπνοδωματίων και με διαφορά. Πολύ αγαπητό στις γυναίκες, η νέα εφαρμογή του βρίσκει σύμφωνους και πάρα πολλούς άντρες. Το ρομαντικό στυλ μπορείτε να το πετύχετε κάνοντας τα εξής: βασικά χρώματα το λευκό, το ροζ, το λιλά, ίσως μια μικρή δόση του μπορντό και του απαλού κόκκινου.

Η μίξη του λευκού με οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα χρώματα που αναφέραμε πετυχαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ταπετσαρίες κρεβατοκάμαρας με σχέδια από λουλούδια, κρεβάτι με ουρανό, κουρτίνες αέρινες, έπιπλα με καμπύλες αντί για αυστηρές γωνίες και γραμμές, κεριά μέσα σε φαναράκια αλλά και υφάσματα από μετάξι, όλα δημιουργούν το στυλ μιας ρομαντικής κρεβατοκάμαρας.

Διακόσμηση υπνοδωματίων και μίνιμαλ στυλ.

Μην σας μπερδεύει. Είναι το πιο δύσκολο στυλ στη διακόσμηση δωματίων. Γιατί; Καταρχήν για να πετύχετε αυτήν την χαλαρή αίσθηση απλότητας μέσα στο χώρο, πρέπει να έχετε πολύ λίγα έπιπλα. Αφαιρέστε τα περισσότερα έπιπλα και κρατήστε μόνο το κρεβάτι, την ντουλάπα, ίσως ένα φωτιστικό κρεβατοκάμαρας και μια καρέκλα. Είπαμε, το στυλ είναι μίνιμαλ.

Επίσης πρέπει να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερα μικροαντικείμενα. Εξορίστε τα σε άλλα δωμάτια ή τοποθετήστε τα σε αποθηκευτικούς χώρους. Οι επιφάνειες σε ένα μίνιμαλ υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι σχεδόν άδειες. Όσον αφορά στα χρώματα του χώρου, το λευκό είναι ο ορισμός του μίνιμαλ, όπως και η διχρωμία. Επιλέξτε δύο βασικά χρώματα. Πχ λευκό και καφέ ή λευκό και γαλάζιο. Τα μισά έπιπλα διαλέξτε τα με το χρώμα Α και τα άλλα μισά με το χρώμα Β. Το ίδιο πρέπει να ακολουθήσετε για τις κουρτίνες, το χρώμα των τοίχων αλλά και το πάτωμα.

Τέλος όσον αφορά στα σχέδια των επίπλων μέσα στην κρεβατοκάμαρα φροντίστε να είναι όσο γίνεται πιο ουδέτερα και casual. Να μην είναι πολύ εφετζίδικα, ούτε παραδοσιακά, ούτε φουτουριστικά. Τα απλά και σύγχρονα έπιπλα είναι αυτά που χρειάζεστε για ένα μίνιμαλ υπνοδωμάτιο.

Όπως είδατε η διακόσμηση υπνοδωματίων δεν είναι δύσκολη υπόθεση αν ξέρετε πώς να διακρίνετε το κάθε στυλ. Ότι κι αν επιλέξετε τελικά για τον χώρο σας φροντίστε να το διασκεδάσετε διακοσμώντας τον. Καλή επιτυχία!