Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Διακόσμηση υπνοδωματίου και feng shui

ypnodomatio-feng-shui

Στη διακόσμηση υπνοδωματίου το στυλ έρχεται δεύτερο. Ναι, δεύτερο. Το παν είναι το υπνοδωμάτιο να είναι άνετο, αρμονικό και να εκπέμπει θετική αύρα ώστε να επωφελούνται θετικά οι μεταξύ σας διαπροσωπικές σχέσεις. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό πολύ απλά, ακολουθώντας βασικές οδηγίες του φενγκ σούι. Το φενγκ σούι είναι μία απλή μέθοδος διακόσμησης και διαρρύθμισης για τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας. Διαβάστε πώς με μερικές απλές οδηγίες η κρεβατοκάμαρά σας θα επηρεάσει θετικά εσάς και τον σύντροφό σας.

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρα Feng Shui 1

Διακόσμηση υπνοδωματίου και κρεβάτι.

Η θέση του κρεβατιού είναι ένα βασικό στοιχείο. Σύμφωνα με το φένγκ σούι το κρεβάτι πρέπει οπωσδήποτε να έχει προσκέφαλο το οποίο παρέχει συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα. Επίσης το κεφαλάρι του κρεβατιού πρέπει να ακουμπάει σε τοίχο ενώ δεν πρέπει να είναι τοποθετημένο ανάμεσα σε πόρτες ή παράθυρα καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε ρεύματα αέρα και συνεπώς αστάθειας.

Φροντίστε η ευθεία του κρεβατιού να μην κοιτάζει προς την πόρτα και προσπαθήστε να το τοποθετήσετε όσο το δυνατόν πιο μακριά από αυτήν. Τέλος, το κρεβάτι στη διακόσμηση υπνοδωματίου με βάση το φενγκ σούι θα πρέπει να είναι κοντά σε έναν τοίχο που δεν συνορεύει με νιπτήρες ή νερό, όπως κουζίνα ή μπάνιο.

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρα Feng Shui 2

Τι πρέπει να προσέξετε.

Στη διακόσμηση υπνοδωματίου με φενγκ σούι είναι πολλά τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας που πρέπει να απορρίψετε. Για παράδειγμα, καλό θα ήταν να μην υπάρχει καθρέφτης μέσα στο δωμάτιο αλλά εάν υπάρχει δεν πρέπει αυτός να βρίσκεται απέναντι από άλλο καθρέφτη. Επίσης φυτά, γλαστράκια και λουλούδια πρέπει να αποφεύγονται καθώς είναι πηγές αρνητικής ενέργειας μέσα στο δωμάτιο.

Διακοσμητικά με νερό, γυάλες και ενυδρεία είναι επίσης αντικείμενα αποφυγής κατά τις οδηγίες του φενγκ σούι καθώς το νερό διαταράζει τον ύπνο ενώ προκαλεί ατυχία. Για καλύτερο ύπνο απορρίψτε τα φωτιστικά οροφής ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας και προτιμήστε φωτιστικά στα πλαϊνά του κρεβατιού ή στις γωνίες του δωματίου.

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρα Feng Shui 3

Διακόσμηση υπνοδωματίου: έπιπλα και τοίχος.

Για το φενγκ σούι πολλά έπιπλα μέσα στο υπνοδωμάτιο επιβαρύνουν το ψυχολογικό σθένος των ατόμων που ζουν μέσα σε αυτό. Κρατήστε στο δωμάτιο μόνο τα απαραίτητα έπιπλα κρεβατοκάμαρας. Φροντίστε τα έπιπλα που θα υπάρχουν να μην είναι κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο αλλά να υπάρχει ανάμεσά τους ελεύθερος χώρος. Φροντίστε επίσης το εσωτερικό της ντουλάπας να είναι πάντα τακτοποιημένο και η πόρτα του δωματίου ανοιχτή.

Η διακόσμηση υπνοδωματίου με φενγκ σούι προτρέπει επίσης να μην υπάρχουν πολλά διακοσμητικά στους τοίχους. Αν υπάρχουν κορνίζες και φωτογραφίες αυτές θα πρέπει να απεικονίζουν μόνο θετικές χαρούμενες στιγμές ενώ πρέπει να αποφεύγονται θλιμμένες μοναχικές πόζες ή μελαγχολικά τοπία.

Η διακόσμηση υπνοδωματίου με βάση το φενγκ σούι μπορεί να μοιάζει σύνθετη όμως είναι κατά βάθος πολύ απλή και λογική. Ακολουθήστε τη και δείτε την αρμονία και την ισορροπία να κατακλύζουν όλους τους τομείς της ζωής σας.