Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Διακόσμηση υπνοδωματίου: βασικές ιδέες για νέα ζευγάρια

krevatokamara

Μένετε μαζί για πρώτη φορά και δεν ξέρετε από πού να πρωτοξεκινήσετε για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας; Μην αγχώνεστε. Παρακάτω έχουμε ετοιμάσει για εσάς έναν σύντομο οδηγό διακόσμησης γεμάτο με όλα τα απαραίτητα έπιπλα κρεβατοκάμαρας που θα σας βοηθήσει να μην ξεχάσετε τίποτα σημαντικό. Έτσι, θα είσαστε σωστά προετοιμασμένοι  και η διαδικασία διακόσμησης υπνοδωματίου θα γίνει για εσάς και τον σύντροφό σας μία πολύ ευχάριστη κοινή εμπειρία και μια χαρούμενη ανάμνηση!Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας

Κρεβάτια που πρωταγωνιστούν.

Στη διακόσμηση υπνοδωματίου η αγορά του κρεβατιού ολοκληρώνει αυτόματα το 50% της διακόσμησής του. Όλα τα άλλα μπορείτε να τα προσθέτετε σιγά-σιγά με τον καιρό. Το κρεβάτι όμως είναι το πρώτο που πρέπει να αποκτήσετε. Στην αγορά κυκλοφορούν αμέτρητα σχέδια σε κρεβάτια κρεβατοκάμαρας γι’ αυτό και πριν διαλέξετε μάθετε τα υπέρ και τα κατά του κάθε μοντέλου. Υπάρχουν κρεβάτια με κεφαλάρι υφασμάτινο με μεγάλα μαξιλάρια, ιδανικό για αναπαυτική ανάγνωση πριν τον ύπνο. Σε αυτή την περίπτωση απλά να έχετε στο νου σας πως θα πρέπει να πλένετε το ύφασμα πιο τακτικά. Υπάρχουν κρεβάτια πολύ μοντέρνα, με δερμάτινο κεφαλάρι, που όμως το καλοκαίρι ζεσταίνει αρκετά. Θα βρείτε μοντέλα σε σιδερένια κρεβάτια που δίνουν τέλειο στυλ στο δωμάτιο, όμως δεν είναι και τόσο… αθόρυβα. Υπάρχουν επίσης κρεβάτια ψηλά αλλά και πολύ χαμηλά. Όλα εξαρτώνται από το προσωπικό σας γούστο.

Κρεβατοκάμαρα

Φωτιστικά κρεβατοκάμαρας.

Ο φωτισμός είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία στη διακόσμηση υπνοδωματίου που πρέπει να κοιτάξετε. Οι σύγχρονες τάσεις σε φωτιστικά κρεβατοκάμαρας προτείνουν ένα βασικό φωτιστικό οροφής και μετά πολλές μικρές πηγές επιδαπέδιου φωτισμού. Ο απαλός φωτισμός και ιδιαίτερα ο ελεγχόμενος είναι το ζητούμενο. Επιλέξτε μικρά επιδαπέδια φωτιστικά για τις δύο άκρες του δωματίου ή διαφορετικά επενδύστε σε προβολάκια το φως των οποίων μπορείτε να το ρυθμίζετε εσείς ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Αν σκοπεύετε να διαβάζετε ή να εργάζεστε μέσα στην κρεβατοκάμαρα, ένας λόγος παραπάνω για να εντοπίσετε το σωστό φωτισμό.

Φωτιστικά κρεβατοκάμαρα

Κουρτίνες κρεβατοκάμαρας.

Αφού τακτοποιήσετε τον φωτισμό, κανονίστε και τον… αποκλεισμό του! Οι κουρτίνες κρεβατοκάμαρας εκτός απόένα σημαντικό στοιχείο στη διακόσμηση υπνοδωματίου είναι και το βασικός παράγοντας, μετά το κρεβάτι, ενός ήρεμου ύπνου. Ειδικά για το υπνοδωμάτιο διαλέξτε κουρτίνες από χοντρό ύφασμα που κρατούν το φως του πρωινού ήλιου μακριά. Φροντίστε το ύφασμα να μην τσαλακώνει πολύ εύκολα για να μην χρειάζεται να σιδερώνετε με τις ώρες.

Κουρτίνες κρεβατοκάμαρας

Μεγάλες ντουλάπες.

Η ντουλάπα είναι το αγαπημένο έπιπλο κρεβατοκάμαρας για κάθε γυναίκα γι’ αυτό και στη διακόσμηση υπνοδωματίου πρέπει αυτή να έχει τον πρώτο λόγο! Μία συμβουλή. Όσο μεγάλη κι αν είναι η ντουλάπα δεν θα είναι ποτέ αρκετή για να χωρέσει τα γυναικεία ρούχα. Οπότε μην τσιγκουνευτείτε. Επιλέξτε μία ντουλάπα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και όσο το επιτρέπουν οι διαστάσεις του υπνοδωματίου σας. Θα μας θυμηθείτε!

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας

Αν τακτοποιήσετε αυτά τα βασικά στη διακόσμηση υπνοδωματίου, όλα τα υπόλοιπα θα μπορέσετε να τα κάνετε σιγά-σιγά. Καλή διασκέδαση!