Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου

Ιδέες διακόσμησης με παιδικές κορνίζες

diakosmisi-paidikes-kornizes

Η διακόσμηση παιδικού δωματίου δεν τελειώνει με τα βασικά παιδικά έπιπλα. Για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο περιβάλλον για το παιδί σας, πρέπει να προσθέσετε στο δωμάτιο αντικείμενα που να το κάνουν ζεστό και χαρούμενο.

Οι παιδικές κορνίζες ντύνουν τέλεια το παιδικό δωμάτιο δίνοντας σε αυτό μια γλυκιά νότα παιδικής αθωότητας. Διαβάστε παρακάτω μερικές σούπερ ιδέες διακόσμησής τους.

Παιδική Κορνίζα 1

Παιδικές κορνίζες στους τοίχους

Τι πιο όμορφο από το να ξυπνάει το παιδί σας και να βλέπει ολόγυρά του όμορφες εικόνες; Εάν θέλετε να ντύσετε τους τοίχους με παιδικές κορνίζες, επιλέξτε από το εμπόριο κάδρα, κατά προτίμηση σε μικρό μέγεθος, καθώς είναι πιο όμορφα οπτικά, και φτιάξτε τα μόνοι σας! Επιλέξτε τις οικογενειακές φωτογραφίες που σας αρέσουν ή τις παιδικές ζωγραφιές του παιδιού σας και βάλτε τα σε καδράκια σε έναν ή περισσότερους τοίχους του δωματίου. Έτσι αντί να ξοδέψετε χρήματα σε ταπετσαρίες και χρώματα, με λίγα μόνο ευρώ στήνετε το πιο όμορφο παιδικό δωμάτιο.

Παιδική Κορνίζα 3 Παιδική Κορνίζα 2

Παιδικές κορνίζες στο κομοδίνο

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους το παιδικό κομοδίνο δίπλα από το παιδικό κρεβάτι πρέπει εκτός από ένα πορτατίφ να έχει πάνω του και μία οικογενειακή φωτογραφία. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί νιώθει σιγουριά, ασφάλεια και συναισθηματική σταθερότητα κοιτάζοντάς τη λίγο πριν κοιμηθεί. Προτιμήστε λοιπόν μία χαρούμενη και ξέγνοιαστη οικογενειακή φωτογραφία και πλαισιώστε την με ένα όμορφο καδράκι. Επιλέξτε, ειδικά για το κομοδίνο, ένα καδράκι που αντί για γυαλί να έχει πλαστική επιφάνεια, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σπάσει.

Παιδική Κορνίζα 4

Παιδική αφίσα σε κάδρο

Όταν μπει στην εφηβεία, το παιδί σας θα επιλέξει από μόνο του το θέμα που θα έχουν οι αφίσες του δωματίου του. Μέχρι εκείνη την ώρα όμως κάνετε κουμάντο εσείς! Εκτός από τις κλασικές αφίσες με ήρωες κινουμένων σχεδίων, μπορείτε να διαλέξετε από το εμπόριο αφίσες με εκπαιδευτικό θέμα όπως για παράδειγμα: τους πρώτους του αριθμούς, την ελληνική αλφάβητο, την αγγλική αλφάβητο ή έναν παιδικό χάρτη του κόσμου. Ντύστε την παιδική αφίσα με ειδική παιδική κορνίζα και δείτε το παιδικό δωμάτιο εκτός από στυλ να αποκτά και μία εκπαιδευτική πινελιά.

Παιδικός καθρέφτης

Τέλεια ιδέα για παιδική κορνίζα είναι και τα μικρά καδράκια με καθρέφτες. Ο καθρέφτης είναι ένα σύγχρονο διακοσμητικό στοιχείο που πλέον εκτός από τα εφηβικά δωμάτια, χρησιμοποιείται πολύ και στα παιδικά. Θα τα βρείτε σε διάφορα σχέδια ήλιου, φεγγαριού, σύννεφου ή με άλλο θέμα. Φροντίστε να κρεμάσετε τον παιδικό καθρέφτη ψηλά και σε σημείο σχετικά μακριά από το κρεβάτι του παιδιού ώστε να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα.

Παιδική Κορνίζα 5

Όπως και αν διαμορφώσετε το παιδικό δωμάτιο του παιδιού σας φροντίστε να μην λείπουν από αυτό μερικές παιδικές κορνίζες. Ακόμη και αν αύριο-μεθαύριο τις… καταχωνιάσει σε κάποιο ντουλάπι, αυτές θα παραμένουν πάντα οι αγαπημένες εικόνες της παιδικής του ηλικίας.