Διακόσμηση Κουζίνας

Χρώματα και ψυχολογία για την διακόσμηση της κουζίνας σας

Χρώματα και ψυχολογία

Ο φωτισμός, τα χρώματα , η κουζίνα και η σιλουέτα μας! Πως όμως ένας σωστός συνδυασμός των παραπάνω μπορεί να μας βοηθήσει στο να έχουμε μια όμορφη και καλλίγραμμη σιλουέτα; Τα χρώματα έχουν την ιδιότητα να μας εμπνέουν, να μας ηρεμούν, να μας τονώνουν, να μας βοηθούν ακόμη και να αδυνατίσουμε!

Κουζίνα σε μπλε αποχρώσεις
Μπλε κουζίνα

Ανάψτε τα φώτα της κουζίνας!

O έντονος φωτισμός μέσα στο σπίτι μπορεί να αποτρέψει την υπερκατανάλωση φαγητού, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Γι’ αυτό και τα εστιατόρια συνήθως έχουν χαμηλό φωτισμό!

Προτιμήστε το μπλε (…οι πιο απαγορευτικοί χώροι για το μπλε είναι η τραπεζαρία και η κουζίνα, όπως επίσης και οι χώροι μαζικής εστίασης (π.χ. εστιατόρια, χώροι δεξιώσεων, κλπ.). Έχει αποδειχθεί ότι το μπλε χαλάει την όρεξη, κι αυτό γιατί υποσυνείδητα παραπέμπει σε χαλασμένες τροφές. Οι απαλοί τόνοι του μπλε έχουν συνδυαστεί με την καθαριότητα, τη φρεσκάδα και την υγεία… προσδίδει αίσθηση ασφάλειας, βοηθά την έμπνευση, μεγαλώνει και ”δροσίζει” τους χώρους.… ).

Όμως  πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όταν σερβιριζόμαστε σε μπλε πιάτα τρώμε λιγότερο, ενώ αντιθέτως τα έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο (το κόκκινο δημιουργεί εγρήγορση στους παλμούς της καρδιάς και ανεβάζει την πίεση. Γι’ αυτό το λόγο θεωρείται από τα πιο κουραστικά χρώματα όταν το συναντάμε σε μεγάλες δόσεις σε ένα χώρο. Είναι ιδανικό για χώρους που χρειάζονται ενέργεια, όπως τα playrooms, τα χωλ, οι σκάλες και οι κουζίνες…) ή το πορτοκαλί (…το πορτοκαλί δημιουργείται από το συνδυασμό των δύο πιο δυνατών χρωμάτων, του κόκκινου και του κίτρινου, και κρατάει την ενεργητικότητά τους μέσα από το ζεστό αποτέλεσμα που προσδίδει.

Είναι το ιδανικότερο χρώμα για τραπεζαρίες, αφού λειτουργεί θετικά για την όρεξη και βοηθάει στην πέψη……), μας κάνουν να τρώμε περισσότερο.

Αν τυχόν φτιάχνετε τώρα την οικοσκευή σας, επιλέξτε αποχρώσεις του μπλε στα σερβίτσια ή στα χρώματα της κουζίνας σας. Ειδάλλως, προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε σερβίτσια με έντονα χρώματα. Ακόμα και η τοποθέτηση μιας μπλε ή μωβ λάμπας μέσα στο ψυγείο μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στο να το… ανοίγουμε συχνά!!!

Γενικά, η καλύτερη επιλογή για την κουζίνα είναι οι γήινες αποχρώσεις. Χρώματα όπως το καφέ δημιουργούν μία αίσθηση άνεσης, που κάνουν το χώρο εύφορο για δημιουργία. Από πρακτικής άποψης, αυτά τα χρώματα κρύβουν τους λεκέδες από φαγητό…

Κάθε χρώμα μπορεί να μας δώσει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα, οπότε κριτήριο για την επιλογή μας , θα πρέπει να είναι οι ιδιαιτερότητες του χώρου, όπως η φωτεινότητα του δωματίου, το μέγεθός του και η χρήση του. Ότι και αν διαλέξετε τελικά, να είστε σίγουροι ότι αντιπροσωπεύει απόλυτα εσάς και τους αγαπημένους σας.

Μοντέρνα Κόκκινη Κουζίνα
Κόκκινη Κουζίνα