Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά οικιακά φυτά που απορροφούν την υγρασία. Ένα πλεονέκτημα των φυτών που βασίζονται στην απορρόφηση της υγρασίας από τον αέρα είναι ότι είναι πολύ ανθεκτικά και τα περισσότερα απαιτούν λίγη φροντίδα.

Τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας είναι γνωστό ότι μπορεί να επιδεινώσουν πολλά προβλήματα υγείας. Το άσθμα, οι αλλεργίες, η αρθρίτιδα και διάφορα δερματικά προβλήματα συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτά. Επομένως, είναι καλό και για την υγεία μας να κρατάμε χαμηλά τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι μας. Ανακαλύψτε τα 5 φυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Τα 5 φυτά που ρίχνουν την υγρασία στο σπίτι:

 1. Κάκτος
 2. Χλωρόφυτο
 3. Zanzibar Gem
 4. Ορχιδέες
 5. Αγγλικός κισσός

1.Κάκτος

Οι κάκτοι ευδοκιμούν τους καλοκαιρινούς μήνες όταν τα επίπεδα υγρασίας μπορεί να αυξηθούν δραστικά. Έτσι, παρόλο που απαιτούν πολύ ηλιακό φως, δεν χρειάζονται πολλή συντήρηση.

Αυτά τα φυτά έρχονται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, επομένως είναι εξαιρετικά για τη διακόσμηση οποιουδήποτε δωματίου στο σπίτι σας. Είναι επίσης γνωστά για την απορρόφηση της υγρασίας από τον αέρα.

2.Χλωρόφυτο

Σε αντίθεση με τον κάκτο, τα χλωρόφυτα δεν χρειάζονται πολύ ηλιακό φως. Έτσι, μπορούν να επιβιώσουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και είναι μια εξαιρετική επιλογή φυτού για τη μείωση της υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους.

Αυτά τα φυτά απαιτούν πολύ χαμηλή συντήρηση, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν ξεχνάτε να τα ποτίζετε κάθε τόσο. Επίσης, αν βάλετε το φυτό σε βάση, θα έχετε εξαιρετική διακόσμηση του δωματίου.

3.Zanzibar Gem

Το Zanzibar Gem  ή αλλιώς ο Πολύτιμος λίθος της Ζανζιβάρης είναι ένα όμορφο εξωτικό φυτό όπως υποδηλώνει και το όνομά του. Δεν απαιτεί σχεδόν καμία φροντίδα. Αυτό το φυτό κάνει εξαιρετική δουλειά στην απορρόφηση της υγρασίας από τον αέρα.

Είναι ένα μεγάλο φυτό, αλλά όπου κι αν το βάλετε, όχι μόνο θα κάνει τη δουλειά του και θα μειώσει τα επίπεδα υγρασίας, αλλά είναι και όμορφο στο χώρο σας.

Το Zanzibar Gem  ή αλλιώς ο Πολύτιμος λίθος της Ζανζιβάρης κάνει εξαιρετική δουλειά στην απορρόφηση της υγρασίας από τον αέρα.

4.Ορχιδέες

Βάλτε λίγο χρώμα στο σπίτι σας με μια ορχιδέα. Παρόλο που απαιτούν περισσότερη φροντίδα, πότισμα μία φορά την εβδομάδα και η άμεση έκθεση στο ηλιακό φως αξίζει τον κόπο να το τοποθετήσετε στο χώρο σας.

Αυτό το μικρό φυτό μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο και να απορροφήσει την υγρασία γύρω του, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των επιπέδων της υγρασίας στο σπίτι σας ενώ αποτελούν και ένα υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο.

5.Αγγλικός κισσός

Αυτό που κάνει τον αγγλικό κισσό να διαφέρει από αυτά τα άλλα φυτά είναι ότι αναπτύσσεται προς τα κάτω, επιτρέποντάς σας να τον τοποθετήσετε σε υψηλότερες θέσεις στο σπίτι σας.

Αυτό το φυτό που απορροφά την υγρασία δεν χρειάζεται πολλή συντήρηση ή φως και αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσετε ποικιλία των φυτών σας.

Η προσθήκη πολλών φυτών μπορεί να κάνει τον αέρα πολύ ξηρό. Προσθέστε λοιπόν σταδιακά φυτά που απορροφούν την υγρασία σε χαμηλότερα επίπεδα υγρασίας.

Μερικές ακόμη χρήσιμες συμβουλές για να μειώσετε τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο:

 • Αν έχετε υπερβολική υγρασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αφυγραντήρα για να την περιορίσετε.
 • Μπορείτε ακόμη να ρυθμίσετε το κλιματιστικό σας, ώστε να κάνει αφύγρανση του αέρα.
 • Αερίζετε το χώρο και ανοίγετε τα παράθυρα του σπιτιού σας, για να μπαίνει ο ήλιος στο εσωτερικό.
 • Μη μαγειρεύετε με ανοιχτή την πόρτα της κουζίνας, καθώς ενισχύεται το πρόβλημα της υγρασίας.
 • Ελέγξτε τα υδραυλικά σας. Συχνά ευθύνονται για τα προβλήματα υγρασίας στο σπίτι.
 • Αν μένετε σε παραθαλάσσια περιοχή ή έχετε έντονη υγρασία, καλό είναι να μονώσετε το χώρο σας.
 • Αν πάλι η ατμόσφαιρα του σπιτιού σας είναι πολύ ξηρή, εξαιτίας της χρήσης κλιματιστικών ή του καλοριφέρ, τοποθετήστε πάνω στα σώματα ένα μικρό δοχείο με νερό – καθώς θα εξατμίζεται το νερό θα υγράνει κάπως το χώρο.
 • Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε έναν υγραντήρα – το ειδικό μηχάνημα αυξάνει τεχνητά τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα.

Πηγή : oloygeia.gr