Το τραπεζάκι σαλονιού είναι ο κυρίαρχος του σύγχρονου ρομαντικού (και οικονομικού) δείπνου για δύο. Και όχι άδικα. Η επισημότητα που φέρνουν οι ψηλές καρέκλες στην παραδοσιακή τραπεζαρία τις αποκλείουν από τέτοιες περιστάσεις.

Το χαμηλό τραπέζι σαλονιού, ιδιαίτερα αν κάθεστε γύρω από αυτό πάνω σε μαξιλάρες και όχι στον καναπέ, δημιουργεί μια αίσθηση χαλαρότητας και οικειότητας μαζί. Για να δημιουργήσετε μία πολύ σπέσιαλ ατμόσφαιρα, διακοσμήστε το με μερικές έξυπνες ιδέες που θα εντυπωσιάσουν και θα δημιουργήσουν εικόνες που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Ιδέες για τραπεζάκι σαλονιού

Τραπεζάκι σαλονιού: ασορτί με το μενού!

Είναι η πιο εύκολη ιδέα διακόσμησης για το τραπεζάκι σαλονιού. Διακοσμήστε το ανάλογα με το μενού που θα σερβίρετε. Κινέζικο, μεξικάνικο, ιταλικό ή παραδοσιακό ελληνικό. Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε φυσικά. Αν σερβίρετε κινέζικο, τοποθετήστε πάνω στο τραπέζι σαλονιού κόκκινες χαρτοπετσέτες και τα ξυλάκια (τσόπστικς) πάνω τους ή ένα μικρό γλαστράκι μπονσάϊ ή ένα μικρό φαναράκι.

Με την ίδια λογική στήστε το μεξικάνικο ντεκόρ, απλώνοντας πάνω στο τραπέζι ένα πολύχρωμο ριχτάρι ή σουπλά με μεξικάνικα θέματα (σομπρέρο). Αντλήστε ιδέες από το ίντερνετ και χρησιμοποιήστε αντικείμενα που έχετε ή ξοδέψτε μάξιμουμ 10 ευρώ. Δεν χρειάζεται να το παραγεμίζετε. Ένα-δύο στοιχεία είναι αρκετά για να υποστηρίξουν το κάθε μενού.

Τραπεζάκι σαλονιού από ξύλο

Τραπεζάκι σαλονιού: σοβαρό και πολυτελές.

Εννοείται πως οι οδοντογλυφίδες έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης! Για ένα τραπεζάκι σαλονιού σοβαρό και πολυτελές, η απλότητα είναι η βασική ιδέα. Δεν πρέπει να φανεί ότι προσπαθήσατε πολύ αλλά όχι και ότι δεν ενδιαφερθήκατε καθόλου. Ξεκινήστε λοιπόν αφαιρώντας. Αφήστε την επιφάνεια του τραπεζιού ελεύθερη από αντικείμενα. Τοποθετήστε πάνω του δύο σουπλά από ψάθινο υλικό και σε χρώμα αντίθετο από αυτό του τραπεζιού (αν το τραπέζι είναι σκούρο, τα σουπλά πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμα και το αντίστροφο).

Διπλώστε δύο πετσέτες διαγώνια (σε τρίγωνο) και τοποθετήστε μία σε κάθε σουπλά. Προσθέστε μαχαιροπίρουνα, ποτήρια και κανάτα με νερό. Τέλος προσθέστε στο χώρο, αλλά όχι πάνω στο τραπέζι σαλονιού, στο πάτωμα αν θέλετε ή σε άλλο βοηθητικό τραπεζάκι, μερικά αρωματικά ρεσό.

Μοντέρνο ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού

Τραπεζάκι σαλονιού: ρομαντισμός στο φουλ!

Το τραπεζάκι σαλονιού θέλετε να είναι άκρως ρομαντικό; Γίνεται! Δεν χρειάζεται να αλλάξετε όλη τη διακόσμηση καθιστικού για να πετύχετε το ρομαντικό ντεκόρ. Επικεντρωθείτε στο τραπεζάκι. Επενδύστε σε σουπλά, χαρτοπετσέτες ή ποτήρια σε κόκκινο ή φούξια χρώμα. Προσθέστε ένα μικρό βάζο με λουλούδια πάνω ή δίπλα από το τραπέζι σαλονιού. Μία όμορφη εναλλακτική πρόταση είναι να γεμίσετε ένα μικρό διάφανο μπολ με πολύ μικρά ανθάκια χρώματος λευκού, ροζ, κόκκινου ή κίτρινου.

Τραπεζάκι σαλονιού

Μπορείτε επίσης αντί για λουλούδια σε αυτό το μπολ να έχετε βάλει χρωματιστά άλατα με αρώματα ή αρωματικά κεράκια σε διάφορα σχήματα (μπίλιες, καρδούλες, ψαράκια). Εκτός από πολύ όμορφα στην όψη, θα χαρίσουν ένα υπέροχο άρωμα στο χώρο σε όλη τη διάρκεια του δείπνου.

Το τραπεζάκι σαλονιού και η διακόσμησή του πρέπει πάνω από όλα να εκφράζει το γούστο σας. Μην το παρακάνετε με διακοσμητικές υπερβολές. Απλά δείξτε ότι σας ενδιαφέρει ο καλεσμένος σας με μία-δύο εικαστικές παρεμβάσεις. Καλή επιτυχία!

Τραπεζάκι σαλονιού με πολλά επίπεδα