Το κεντρικό κομμάτι της  χριστουγεννιάτικης διακόσμησης του σαλονιού, είναι το δέντρο. Στην περίπτωση όμως που υπάρχει τζάκι στο σπίτι σας, όλη η «ζεστασιά» των γιορτινών ημερών περνά από εκεί! Οπότε, τι καλύτερο από το να συνδυάσετε το τζάκι στην γιορτινή διακόσμηση σας;

xristougenniatiki-diakosmisi-saloniou

Ο χώρος γύρω από το τζάκι

Ο Χειμώνας είναι η πιο κρύα εποχή του χρόνου, πράγμα που σημαίνει πως το τζάκι δεν λειτουργεί μόνο ως διακοσμητικό στοιχείο αλλά και ως πρακτικό, εφ’ όσων το ανάβουμε. Καλό θα ήταν λοιπόν, να δώσετε μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση των αντικειμένων. Τοποθετήστε τα αντικείμενα και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια περιμετρικά του τζακιού.

Τζάκι και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 1

Αποφασίστε ποια χρώματα θα κυριαρχούν στο χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο σαλόνι σας και «απλώστε» τα στον χώρο που περικλείεται γύρω από το τζάκι! Πάνω στο τζάκι, μπορείτε να απλώσετε μια γιρλάντα, στολισμένη με κορδέλες ή παιχνίδια. Αν η γιρλάντα δεν σας αρέσει σαν ιδέα και θέλετε κάτι ξεχωριστό, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μικρά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα!

Τζάκι και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2

Κόκκινα κεράκια μέσα σε δοχεία που έχουν το σχήμα του Άγιου – Βασίλη, μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια που απεικονίζουν έλκηθρο και τάρανδους, αντικείμενα φτιαγμένα από οτιδήποτε που έχουν το σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Παίξτε με τα σχέδια και τα χρώματα και το αποτέλεσμα της διακόσμησης του σαλονιού τα Χριστούγεννα, θα είναι εκπληκτικό

Χριστουγεννιάτικο δέντρο και διακόσμηση καθιστικού

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, είναι αυτό που θα κλέψει την παράσταση αυτές τις μέρες. Εάν ο χώρος σας το επιτρέπει, το καλύτερο σημείο για το δέντρο είναι δίπλα στο τζάκι.

Τζάκι και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 3

Εάν θέλετε να υπάρχουν κι άλλα στοιχεία γιορτινής διακόσμησης  στο σαλόνι σας, αγοράστε κλαδιά, χρυσά ή ασημένια, με στολίδια επάνω και ακουμπήστε τα μέσα σε ένα μεγάλο βάζο σε μια γωνιά του σαλονιού αν είναι μεγάλα, ή πάνω σε κάποιο τραπεζάκι αν είναι μικρά.

Τα ψεύτικα δώρα επίσης, δημιουργούν μια γλυκιά ατμόσφαιρα. Πάρτε κουτιά και τυλίξτε τα με το γιορτινό περιτύλιγμα που σας αρέσει, δέστε τα με κορδέλες, και στοιβάξτε τα κάτω από το δέντρο. Τα απλά καθημερινά πράγματα, τοποθετημένα στις σωστές θέσεις, είναι που κάνουν την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας να μοιάζει ξεχωριστή!