Ένας καθρέφτης είναι απαραίτητος σε κάθε σπίτι, καθώς εκτός από χρήσιμος και αναγκαίος είναι και ένα υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο.

Ο καθρέφτης κάνει τον χώρο στον οποίο θα τοποθετηθεί να φαίνεται πιο μεγάλος και φωτεινός ενώ λέει πολλά για το στυλ και ύφος όλου του σπιτιού. Είναι ένα αντικείμενο από τη φύση του εντυπωσιακό και με το κατάλληλο στυλ κορνίζας που δένει με τη γύρω διακόσμηση μπορεί να απογειώσει το στυλ του καθιστικού. Με μοντέρνο design, μίνιμαλ, ή περίτεχνος και πομπώδης, τόσα πολλά διαφορετικά είδη, όμως το σίγουρο είναι ότι πρωταγωνιστεί σε κάθε χώρο και χαρίζει ενδιαφέρον. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις τη σωστή θέση που θα τον κρεμάσεις. Όπου κι αν επιλέξεις να τον τοποθετήσεις βεβαιώσου πως αυτό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι δείχνει όμορφο και πως η αντανάκλαση δεν μπερδεύει το μάτι, και δεν δημιουργεί “φλυαρία” στο δωμάτιο.Οι επιλογές είναι πολλές, όμως με αυτά τα μυστικά, την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κρεμάσεις έναν καθρέφτη θα το κάνεις σαν επαγγελματίας διακοσμητής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Interior | Lifestyle | Travel (@interiorhints)

1 Στο μπάνιο

Όταν μιλάμε για καθρέφτη το πρώτο μέρος που σκεφτόμαστε είναι πάνω από τον νιπτήρα στο μπάνιο και όχι άδικα αφού είναι απαραίτητος για την καθημερινή μας υγιεινή και περιποίηση. Επιλέξτε έναν με επιπλέον μικρό μεγεθυντικό καθρέφτη, ενώ αν το μπάνιο σας είναι μικρό τοποθετήστε έναν ακόμα πάνω από την μπανιέρα. Μπορεί να θολώνει από τους υδρατμούς όμως θα κάνει το μπάνιο να μοιάζει μεγαλύτερο.

2 Στο υπνοδωμάτιο

Στο υπνοδωμάτιο χρειάζεστε έναν ολόσωμο καθρέφτη, ιδανικά μπροστά από την πόρτα ή εσωτερικά στο φύλλο της ντουλάπας. Αποφύγετε να τον κρεμάσετε απέναντι από το κρεβάτι ή ανοίγματα όπως πόρτες παράθυρα.

3 πάνω από το γραφείο

Αν το γραφείο σας είναι στραμμένο προς τον τοίχο, ένα καθρέφτης σε εκείνο το σημείο, δίνει στυλ και σας κάνει πιο δημιουργικούς.

4 Στην είσοδο

Απαραίτητος και στην είσοδο του σπιτιού, όταν θέλετε να ρίξετε μια τελευταία ματιά στην εμφάνιση σας φεύγοντας και να διορθώσετε τυχόν ατέλειες. Προσοχή όμως, αποφύγετε να τον τοποθετήσετε στον τοίχο απέναντι από την εξώπορτα γιατί δημιουργεί άσχημη αίσθηση στον επισκέπτη.

5 Πάνω από το τζάκι

Ο τέλειο τρόπος να διακοσμήσετε το χώρο του τζακιού και να δημιουργήσετε ένα κομψό και στιλάτο σκηνικό στο σπίτι.

6 Στον διάδρομο

Αν το σπίτι σας έχει έναν σκοτεινό και στενό διάδρομο, μια καλή ιδέα είναι να κρεμάσετε έναν ιδιαίτερο καθρέφτη ή πολλούς μικρότερους τον ένα δίπλα στον άλλο. Η αντανάκλαση του φωτός δημιουργεί την ψευδαίσθηση του βάθους και ο διάδρομος μοιάζει πιο ευρύχωρος.

7 Σαν δίσκος

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καθρέφτη σαν δίσκο και να τοποθετήσετε μερικά κεριά στην επιφάνεια του για να στολίσετε το τραπέζι σας και να φτιάξετε cosy και ρομαντική ατμόσφαιρα.

8 Στο backsplash

Δηλαδή το σημείο πίσω από τον νεροχύτη της κουζίνας. Είναι πρωτότυπο και έξυπνο αφού αλλάζει εντελώς την εικόνα της κουζίνας.