Σωστό στρώσιμο των χαλιών και  σωστή τοποθέτησή τους στο σπίτι. Πώς στρώνω σωστά τα χαλιά; Δείτε φωτογραφίες και κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια. 

Ο χειμώνας έφτασε και ήρθε λοιπόν η ώρα να στρώσουμε τα χαλιά στο σπίτι μας, καθώς το σπίτι μας χωρίς χαλιά είναι τόσο κρύο! Ωστόσο, η τοποθέτησή τους δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα καθώς πρέπει να μετακινήσουμε έπιπλα και να καθαρίσουμε γωνιές του σπιτιού μας που δεν είχαμε δει ότι χρειάζονταν καθάρισμα.Έτσι όταν είναι να στρώσουμε τα χαλιά μας το σκεφτόμαστε διπλή φορά. Μάθετε λοιπόν κάποια κόλπα που θα σας διευκολύνουν με το στρώσιμο των χαλιών σας!

  • Στην περίπτωση που ο χώρος σας έχει μόνο 2 καναπέδες!

Η σωστή τοποθέτηση των χαλιών σας, εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου σας, αλλά και το σχήμα που έχει ο καναπές σας!Οπότε είναι σημαντικό να υπάρξει μια ισορροπία στον όλο χώρο.Οπότε αν έχετε 2 καναπέδες στο χώρο σας το χαλί πρέπει να μπει ενδιάμεσα από αυτούς. Ωστόσο, σημαντικό είναι η απόσταση που θα έχει το χαλί σας από τους 2 καναπέδες να είναι ίδια.Αν το χαλί σας δεν αρμόζει σωστά ώστε να έχεις τι ίδιες αποστάσεις από τους 2 καναπέδες του χώρου σας, αυτό σημαίνει ότι δεν κάνει για το χώρο σας και πρέπει να βρείτε κάποιο πιο συμμετρικό χαλί.Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε στη μέση στου χαλιού ένα μικρό τραπεζάκι προκειμένου να δώσετε μια διαφορετική πινελιά στον όλο χώρο!

 Σωστό στρώσιμο των χαλιών αν έχετε μικρό σαλόνι

Στην περίπτωση που έχετε μικρό σαλόνι δεν πρέπει να βάλετε ένα μεγάλο χαλί που να καλύπτει όλο το χώρο.Καλό θα ήταν να πάρετε ένα μικρό χαλί το οποίο θα αφήνει κενό τόσο τον καναπέ σας ή την πολυθρόνα σας ή ότι άλλο έπιπλο έχετε, προκειμένου να μη βαρύνεται κι άλλο το χώρο.Ο χώρος σας με αυτό το τρόπο θα φαίνεται πιο ευρύχωρος.Έτσι αν έχετε μικρά χαλιά και μικρό σαλόνι μην πάτε να αγοράσετε άλλα καινούργια ήρθε η ώρα να τα εκμεταλλευτείτε!

Σωστό στρώσιμο των χαλιών αν έχετε μεγάλο σαλόνι

Αν έχετε ένα μεγάλο ενιαίο χώρο για σαλόνι, τα μπροστινά πόδια του καναπέ σας πρέπει απλά να ακουμπούν στο χαλί όπως και τα πόδια των πολυθρόνων. Αυτό θα δημιουργήσει στο μεγάλο σας χώρο τη ζεστή ατμόσφαιρα που τόσο χρειάζεται!

Σωστό στρώσιμο των χαλιών αν έχετε γωνιακό καναπέ!

Aν έχετε γωνιακό καναπέ θα καλό θα ήταν να κάνετε ειδική παραγγελία στο χαλί σας προκειμένου να καλύπτει όλους τους χώρους και να προσαρμόζει αρμονικά στον όλο χώρο.Καθώς τα κλασικά μεγέθη χαλιών πολλές φορές δεν προσαρμόζουν έτσι όπως πρέπει στον όλο χώρο.

Αν θέλετε να διαχωρίσετε ένα χώρο.

Αν θέλετε να διαχωρίσετε το χώρο της τραπεζαρίας από το σαλόνι σας δεν έχετε παρά να βάλετε σε αυτό το χώρο ένα όμορφο χαλί, αυτό θα βοηθήσει ν ξεχωρίσουν οι δύο χώροι.Είναι σημαντικό επίσης το χαλί που θα επιλέξετε να εξέχει περιμετρικά από την τραπεζαρία σας.Καθώς αν πάτε να πάρετε την καρέκλα για να καθίσετε αυτή δεν είναι ωραίο να εξέχει από το χαλί.Οπότε μην ξεχάσετε να επιλέξετε ένα μεγάλο σχετικά χαλί για αυτό το χώρο!

Η τοποθέτησή των χαλιών δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα καθώς πρέπει να μετακινήσουμε έπιπλα και να καθαρίσουμε γωνιές του σπιτιού μας που δεν είχαμε δει ότι χρειάζονταν καθάρισμα.

  • Τα χαλιά στο δωμάτιο σας

Ακόμη και για την κρεβατοκάμαρα σας πρέπει να είστε προσεκτικοί στο χαλί που θα επιλέξετε.Το χαλί σας πρέπει να είναι συμμετρικό ώστε να έχει τις ίδιες αποστάσεις και από τις 2 πλευρές. Καθώς δεν θα είναι καθόλου ωραίο αν η μια μεριά καλύπτεται αρκετά και στην άλλη όταν πάτε να κατεβείτε από το κρεβάτι να ακουμπάτε γυμνό πάτωμα.Προσέξτε λοιπόν την επιλογή του χαλιού του δωματίου σας προκειμένου να έχει τη συμμετρία που χρειάζεται ο χώρος σας!

Αν δεν θέλετε να βάλετε ενιαίο χαλί και προτιμάτε τα πατάκια στο δωμάτιο σας τότε:

Θα μπορούσατε να βάλετε τα όμορφα πατάκια σας ένα στη μια πλευρά και ένα στην άλλη ώστε να υπάρχει μια συμμετρία στον όλο χώρο.Ή θα μπορούσατε να βάλετε ένα μικρό πατάκι μπροστά από το κρεβάτι σας και αυτό θα δώσει στο δωμάτιο σας τη ζεστασιά που χρειάζεται! Αλλά μη συνδυάσετε και τις δύο αυτές επιλογές μαζί, καθώς το αποτέλεσμα θα γίνει πολύ κουραστικό στο μάτι.

Καλύψτε το διάδρομό σας με μακρόστενα χαλιά

Προκειμένου να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος και μακρύτερος  ο διάδρομος σας επιλέξτε ένα μακρόστενο χαλί! Επίσης, κρατήστε αποστάσεις από τους τοίχους όπως με κάθε χαλί του σπιτιού σας!Αν έχετε μικρό χολ, πρέπει να υπολογίσετε απόσταση περίπου 20 εκατοστών από κάθε πλευρά, προκειμένου να επιλέξετε το σωστό χαλί!

Όταν στρώνεται τα χαλιά να έχετε πάντα υπόψιν σας τις πόρτες!

Καλό θα είναι κάθε φορά που βάζετε ένα χαλί, να έχετε υπόψιν σας και τις αποστάσεις που πρέπει να έχει αυτό από τις πόρτες του σπιτιού σας. Καθώς η λάθος τοποθέτηση του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το ανοιγόκλεισμα των πορτών!