Μεγάλη ή μικρή κουζίνα, πρέπει να έχει το ανάλογο στυλ και να εναρμονίζεται με το υπόλοιπο σπίτι.

Τι εννοούμε λέγοντας “μοντέρνα κουζίνα”;

Μοντέρνα κουζίνα θεωρείται αυτή, που ακολουθεί πιστά όλα όσα επιτάσσει η μόδα! Και η μόδα τώρα επιβάλλει τη μίνιμαλ αισθητική! Με ουδέτερες, αυστηρές και καθαρές γραμμές, αποβάλλοντας από τις καμπύλες γραμμές τόσο στα πορτάκια των ντουλαπιών όσο και τα πολλά πράγματα πάνω από τον πάγκο μας.

Ο μινιμαλισμός στην κουζίνα σας
Ο μινιμαλισμός στην κουζίνα σας

Ο μινιμαλισμός στη κουζίνα μας!

Ο όρος της λέξης ‘μινιμαλισμός’ είναι αρκετά ξεκάθαρος. Μας περιγράφει οτιδήποτε έχει κρατηθεί στα βασικά. Δηλαδή ότι δεν επιβαρύνεται με επιπλέον περιττά στοιχεία. Αντιθέτως κρατάμε τα απολύτως απαραίτητα. Άρα μπορούμε να πούμε ότι ο μινιμαλισμός ισούται με την απλότητα και την λιτότητα. Χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερα αντικείμενα όπου το καθένα από αυτά έχει παραπάνω από μια χρήσεις.

Ο χρωματισμός και τα υφάσματα

Ο μινιμαλισμός χρησιμοποιεί έντονα χρώματα και βασίζεται στη διχρωμία. Είπαμε τα πάντα πρέπει να είναι λιτά! Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό του μινιμαλισμού άλλωστε. Έντονα , φωτεινά και το βασικότερο αντίθετα χρώματα! Ο ιδανικότερος συνδυασμός είναι το άσπρο με το μαύρο. Αν και κάποιος που είναι πολύ τολμηρός, θα μπορούσε να ρισκάρει και ένα τρίτο χρώμα, όπως το κόκκινο (σε κάποιες συσκευές ίσως) ή ακόμα και το πράσινο ή το πορτοκαλί. Ακόμα και τα υφάσματα στο συγκεκριμένο στυλ έχουν περιορισμούς! Θα μπουν τα απολύτως απαραίτητα και θα ακολουθήσουν τους χρωματισμούς, ανάλογα με το σημείο που θα τοποθετηθούν.

Κλασικό στυλ κουζίνας!

Σε αντίθεση με το μοντέρνο, το κλασικό στυλ δεν έχει τόσους περιορισμούς. Όλοι μας λίγο πολύ, μπορούμε να φέρουμε εικόνες στο μυαλό μας με κουζίνες σε κλασικό στυλ. Τα ντουλάπια είναι περίτεχνα είτε σκουρόχρωμα είτε ανοιχτόχρωμα αλλά πάντα βασισμένα στις αποχρώσεις του ξύλου. Πετσέτες, υφάσματα και πολλά αξεσουάρ πάνω στον πάγκο. Βιτρίνες με βιτρό ή απλό τζάμι με ανάγλυφα σχέδια.

Κλασσικό στυλ κουζίνας
Κλασσικό στυλ κουζίνας

Ο χρωματισμός και τα υφάσματα.

Το κλασικό στυλ έχει αγάπη στο ξύλο και τα φυσικά υλικά και χρώματα. Παρόλα αυτά δεν μας περιορίζει στους χρωματισμούς, άλλωστε υπάρχει μεγάλη γκάμα χρωμάτων στις γήινες αποχρώσεις! Δεν είναι τυχαίο που το κλασικό στυλ γοητεύει μέχρι τις μέρες μας ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Τα έπιπλα κλασικού σχεδιασμού αποτελούν μια διαχρονική πρόταση για τον χώρο της κουζίνας. Το ξύλο κυριαρχεί και ο συνδυασμός του με αντικείμενα από πορσελάνη ενδείκνυται για ένα ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα.

Θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά το ύφος της διακόσμησης που θα επιλέξουμε. Για να δημιουργηθεί η ιδανική κλασική κουζίνα, πρέπει να ξέρουμε την αντιστοιχία των στοιχείων της με τα έπιπλά μας και πρέπει επίσης να εξετάσουμε προσεκτικά εάν αυτό το ύφος αυτό ταιριάζει με τον τρόπο ζωής μας.

Μερικές φορές οι κλασικές κουζίνες τείνουν να είναι βαριές και φορτωμένες. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιούμε το φωτισμό για να ανεβάσει τη διάθεση μας ή φρέσκα λουλούδια.