Το μέγεθος ενός “φυσιολογικού” μπάνιου σε ένα σπίτι, συνήθως δεν είναι αρκετά μεγάλο για τις επιλογές που θα ήθελε κάποιος να κάνει μέσα σε αυτό. Υπάρχουν διάφορες ιδέες για εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο σας όμως, που μπορούν να σας βοηθήσουν να  φιλοξενήσετε όλες τις ανέσεις και τις πολυτέλειες που θα θέλατε!

Ιδέες για το μπάνιο

Φωτισμός και ψευδαισθήσεις μεγαλύτερου χώρου

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε, είναι να φωτίσετε όσο καλύτερα μπορείτε τον χώρο σας, καθώς ο καλός φωτισμός σε ένα μέρος το κάνει να φαντάζει μεγαλύτερο απ’ όσο πραγματικά είναι. Χρησιμοποιήστε λοιπόν όσο μπορείτε περισσότερες εσοχές φωτισμού στο μπάνιο σας, για να προσθέσετε ζεστασιά αλλά και να δώσετε μια μη πραγματική αίσθηση του χώρου. Απλίκες τοίχου και φωτιστικά πάγκου μπορούν να κάνουν πολύ καλή δουλειά σε αυτό.

Για να φωτίζεται περισσότερες ώρες με το φυσικό φως του ήλιου το δωμάτιό σας, εγκαταστήστε φεγγίτες αν έχετε αυτήν την δυνατότητα, ή μεγαλύτερα παράθυρα.

Φωτισμός και ψευδαισθήσεις στο μπάνιο σας

Εξοικονομήστε χώρο με έπιπλα με κρυφούς χώρους αποθήκευσης

Αντικαταστήστε ένα δυσανάλογα μεγάλο έπιπλο μπάνιου με λίγους χώρους, με ένα που να ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σας, να περιλαμβάνει πιο δελεαστικούς  αποθηκευτικούς χώρους και να δέχεται έναν όμορφο νεροχύτη, για να κάνετε την αίσθηση του μπάνιου σας πιο ανοιχτή.

Διαλέξτε μικρά ράφια εδώ κι εκεί, ομοιόμορφα τοποθετημένα γύρω απ’ τον καθρέπτη του μπάνιου σας ή στους υπόλοιπους τοίχους, για την αποκλειστική αποθήκευση των αξεσουάρ. Αποφύγετε τα έπιπλα που λαμβάνουν πολύ χώρο στο δάπεδο του μπάνιου σας και δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αντ’ αυτών κρεμαστά έπιπλα, τα οποία ελευθερώνουν ορισμένο χώρο από κάτω, τον οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε όπως εσείς κρίνετε καλύτερα.

Εξοικονομήστε χώρο με έπιπλα με κρυφούς χώρους αποθήκευσης

Οτιδήποτε προεξέχει, κάνει το μπάνιο σας να συρρικνωθεί!

Μάθετε και κάντε κανόνα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας πως: οτιδήποτε προεξέχει, κάνει το μπάνιο σας να συρρικνωθεί. Έτσι, κρεμάστε ράφια, έπιπλα και διακοσμητικά εξαρτήματα που προεξέχουν!

Εγκαταστήστε μόνο ό, τι είναι απολύτως αναγκαίο και ταυτόχρονα βρείτε εναλλακτικό χώρο αποθήκευσης αλλού, όπως για παράδειγμα σε κάποια κολώνα που πιθανόν να υπάρχει. Διαμορφώστε την με τέτοιον τρόπο, ώστε να εξελιχτεί σε μια ωραιότατη στήλη για τα μικροαντικείμενα του μπάνιου σας.

Εάν πρέπει να εγκαταστήσετε ντουλάπια και ράφια μπάνιου λοιπόν, κάντε το ψηλά στον τοίχο, κοντά στην οροφή, έτσι ώστε να μην αποτελούν οπτικά εμπόδια.

Εξαπατήστε τον χώρο με τους… καθρέπτες!

Εξαπατήστε τον χώρο με τους… καθρέπτες!

Δημιουργήστε ως αυταπάτη επέκτασης έναν μικρό χώρο πίσω από έναν μεγάλο καθρέπτη που συνήθως τοποθετείται πάνω από τον νεροχύτη του μπάνιου, και φροντίστε να αντανακλάται το φως καλά και στις σκοτεινές γωνιές του λουτρού σας. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε την καλλιτεχνική τοποθέτηση ενός μικρότερου καθρέπτη μπάνιου αντί για έναν μεγάλο, ο οποίος όμως θα διανέμει το φως καλύτερα.

Υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι που δεν έχετε σκεφτεί ποτέ, κρυμμένοι στα δωμάτιά σας. Η εξοικονόμηση του χώρου σε ένα μικρό λουτρό, δεν είναι σπουδαία υπόθεση, απλά απαιτεί σκέψη και σωστή διακόσμηση του μπάνιου!