Ήρθε και η ώρα για το πρώτο του παιδικό γραφείο! Με το που ξεκινήσει σχολείο το παιδί σας, το γραφείο του θα γίνει αυτόματα το πιο βασικό στοιχείο στο παιδικό δωμάτιο. Πριν βιαστείτε να αποκτήσετε ένα, ενημερωθείτε σωστά για όλα τα μοντέλα και τα σχέδια που κυκλοφορούν σε παιδικά γραφεία και επισκεφτείτε τα καταστήματα παιδικών επίπλων… έτοιμοι!

Παιδικά Γραφεία

Χρώματα στα παιδικά γραφεία.

Σίγουρα τα ανοιχτόχρωμα παιδικά γραφεία είναι και τα πιο όμορφα καθώς φωτίζουν το παιδικό δωμάτιο χαρίζοντας μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Πριν τα επιλέξετε όμως σκεφτείτε τον χαρακτήρα του παιδιού σας. Για ένα παιδί δραστήριο, υπερκινητικό και γεμάτο ενέργεια, το λευκό χρώμα πρέπει να αποφεύγεται. Η πτώση χυμού ή φαγητού, χρώματα από βαφές και μελάνες είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν. Επίσης οι χαρακιές και τα γδαρσίματα είναι πολύ περισσότερο εμφανή σε ένα παιδικό γραφείο με ανοιχτό χρώμα. Επιλέξτε καλύτερα ντεμί αποχρώσεις του ξύλου που εκτός από πιο πρακτικό, δεν σας δεσμεύει και στο υπόλοιπο στυλ διακόσμησης του παιδικού δωματίου.

Παιδικά Γραφεία 1

Παιδικά γραφεία και PC.

Το ποντίκι στο χέρι… από κούνια! Πλέον τα παιδιά εξοικειώνονται με τους υπολογιστές από πολύ μικρή ηλικία. Ο υπολογιστής μέσα στο παιδικό δωμάτιο θα ένα βασικό στοιχείο του πριν καλά-καλά το καταλάβετε. Αντί λοιπόν να αγοράσετε ένα μικρό παιδικό γραφείο και λίγο αργότερα να πρέπει να αποκτήσετε ακόμη ένα έπιπλο ειδικά για τον υπολογιστή, επιλέξτε ένα βασικό από την αρχή. Στα καταστήματα θα βρείτε παιδικά γραφεία με ειδικό χώρο-συρτάρι για το πληκτρολόγιο, το οποίο όταν κλείνει παραμένει κανονικό γραφείο. Η επιλογή ενός τέτοιου γραφείου θεωρείται απαραίτητη καθώς η εργασία με υπολογιστή ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος πάνω σε άλλα παιδικά έπιπλα όπως πάνω σε παιδικό κομοδίνο ή παιδικό τραπέζι, δεν είναι καθόλου άνετη για το παιδί και καθόλου σταθερή για τον υπολογιστή.

Παιδικό γραφείο υπολογιστή

Παιδικά γραφεία-έπιπλο.

Τα συγκεκριμένα παιδικά γραφεία είναι ενσωματωμένα σε ένα μεγαλύτερο παιδικό έπιπλο. Στα καταστήματα επίπλων θα βρείτε γραφεία ενσωματωμένα σε παιδικές βιβλιοθήκες, σε παιδικές ντουλάπες ή σε παιδικά κρεβάτια κουκέτες. Αυτή η λύση είναι αρκετά συμμαζεμένη, πολύ οικονομική και ενδείκνυται για μικρούς χώρους. Από την άλλη πλευρά, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν επιτρέπει αλλαγές διακόσμησης μέσα στο δωμάτιο. Επίσης σε τέτοια μοντέλα το παιδί όταν διαβάζει συνήθως έχει μπροστά του τοίχο ή βιβλιοθήκη, μια και η θέση του γραφείου είναι προκαθορισμένη. Αντίθετα, η θέση του συμβατικού γραφείου μπορεί να αλλάξει όποια στιγμή το θελήσετε, και να τοποθετηθεί για παράδειγμα μπροστά σε παράθυρο.

Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου, συζητήστε μαζί με το παιδί σας τις ανάγκες και τις προσωπικές επιθυμίες του. Τα παιδικά γραφεία συντροφεύουν τα παιδικά δωμάτια για πολλά χρόνια και αποτελούν μέρος της παιδικής ηλικίας του παιδιού σας. Γι’ αυτό ότι κι αν επιλέξετε, ζητήστε και τη γνώμη του παιδιού σας.