Τι κι αν δεν έχετε είσοδο σπιτιού για να ακουμπάτε τα κλειδιά και τους λογαριασμούς σας, να αποθηκεύετε τα παπούτσια και τα πανωφόρια, εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε εντυπωσιακές, έξυπνες, μοναδικές ιδέες για τον πολύ μικρό χώρο που περιβάλλει την είσοδο του σπιτιού σας.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, 9+ ιδέες και πολλές πανέμορφες εικόνες για να σας δώσουμε τις λύσεις που αναζητάτε και να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε έναν λειτουργικό και ελκυστικό χώρο στην είσοδο του σπιτιού σας.

Έπιπλο-παπουτσοθήκη Ένα έπιπλο μόνο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπείτε στη διαδικασία να πάρετε ένα έπιπλο-παπουτσοθήκη (ας είναι και μακρόστενο αν ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος) για να αποθηκεύετε σε αυτό τα παπούτσια που βγάζετε με το που μπαίνετε στο σπίτι και να ακουμπάτε πάνω του το τρίπτυχο: κλειδιά, γυαλιά και λογαριασμούς.

Ένα μόνο έπιπλο μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Μικρό λευκό ράφι Ακόμα και ένα απλό, μικρό ράφι μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Κάτω από το ράφι μπορείτε να προσθέσετε μια ράγα όπου θα κρεμάτε τσάντες, κασκόλ και άλλα τέτοια είδη που μπορούν να κρεμαστούν και χρειάζεται να βρίσκονται τώρα τον χειμώνα στην είσοδο του σπιτιού σας.

Ένα μόνο ραφάκι μπορεί να λύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα χώρου.

Όμορφα διακοσμητικά για την είσοδο Αυτά τα μικρά ξύλινα διακοσμητικά μπορεί να μην μπορούν να αποθηκεύουν πολλά πράγματα αλλά σίγουρα θα βάλουν σε τάξη τα βασικά. Το ράφι πάνω από το καλοριφέρ της εισόδου είναι μια πολύ έξυπνη λύση καθώς ένα τόσο μικρό ράφι μπορεί να μπει σε οποιαδήποτε είσοδο. Αν μάλιστα το βάψετε – και αυτό και το καλοριφέρ σας – στο ίδιο χρώμα θα το κάνετε αυτομάτως «αόρατο» πράγμα που το θέλετε όταν η είσοδος του σπιτιού σας είναι τόσο μικρή.

Το ράφι στο χρώμα του καλοριφέρ μοιάζει πραγματικά αόρατο.

Ένα ράφι και μερικά γατζάκια Μη σκέφτεστε πολύπλοκα. Πολλές φορές η λύση βρίσκεται μπροστά στα μάτια σας και δεν τη βλέπετε. Βάλτε ένα ράφι στον τοίχο δίπλα από την είσοδο του σπιτιού σας και μερικά γατζάκια κάτω από αυτό για να κρεμάτε τα απαραίτητα. Μερικά μικρά διακοσμητικά και ένας στρογγυλός καθρέφτης και η είσοδός σας θα αποκτήσει ξαφνικά άλλον αέρα.

Ένα ράφι και μερικά γατζάκια κάτω από αυτό είναι τέλεια για να κρεμάτε και να ακουμπάτε ό,τι θέλετε.

Καβίλιες Σε αυτό το παριζιάνικο διαμέρισμα ο τοίχος της εισόδου έχει γεμίσει με λευκές –στο χρώμα του τοίχου- καβίλιες (καβίλιες είναι τα πασαλάκια που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία) για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να κρεμάει σε αυτά τα βασικά.

Οι καβίλιες είναι ίσως ο πιο εύκολος τρόπος για να κρεμάτε ρούχα και τσάντες στον τοίχο ακόμα και αν δεν έχετε καθόλου χώρο στην είσοδό σας.

«Μαρμάρινη» επιφάνεια Φέτος έχει γίνει χαμός με αυτήν τη νέα μόδα των μαρμάρινων επιφανειών και αντικειμένων. Δημιουργήστε και εσείς παίρνοντας ένα πολύ απλό, οικονομικό τραπέζι για την είσοδο -στις διαστάσεις που το θέλετε- και καλύψτε την επιφάνειά του με μαρμάρινο αυτοκόλλητο που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού και δεν κοστίζει πάνω από 10 ευρώ.

Ένα μακρόστενο “μαρμάρινο” τραπέζι σίγουρα δείχνει πολύ όμορφο και στιλάτο.

Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κατακόρυφα Μπορεί στη συγκεκριμένη εικόνα η ιδιοκτήτρια να έχει κρεμάσει ρούχα αλλά εσείς μπορείτε να κρεμάσετε παλτό, κασκόλ, μπουφάν και ό,τι άλλο θέλετε. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλά να κρεμάσετε από το ταβάνι μια κρεμάστρα από χαλκοσωλήνες.

Εκμεταλλευτείτε τον χώρο που έχετε κατακόρυφα.

Για να φτιάξετε και εσείς αυτήν την κατασκευή θα χρειαστείτε μερικούς χαλκοσωλήνες και γωνιές για να τους ενώσετε μεταξύ τους. Κόψτε τους χαλκοσωλήνες με ένα πριόνι χειρός. Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού κατσαβιδιού κάντε τρύπες στα πλάγια του πάνω μέρους των χαλκοσωλήνων και περάστε σχοινί. Αφού περάσετε το σχοινί δέστε το κόμπο έτσι ώστε να είναι σταθερό. Την άλλη άκρη του σκοινιού κρεμάστε την από το ταβάνι.

Ψηλά και χαμηλά Όταν ένα σπίτι έχει και μικρά παιδιά τότε υπάρχει αυτή η λύση που θα ενθουσιάσει όλα τα μέλη της οικογένειας. Βάλτε μερικά κρεμαστράκια για τους ενήλικες της οικογένειας ψηλά και μερικά για τα παιδιά σας χαμηλά. Έτσι θα μπορούν να κρεμάνε μόνα τους τα πράγματά τους. Μια δουλειά λιγότερη για εσάς!

Κάτι να σέρνεται Αυτό το τραπέζι με τα ροδάκια είναι πάρα πολύ βολικό και για την είσοδο του σπιτιού. Πέρα από το ότι αποτελεί πολύ καλό αποθηκευτικό χώρο, μπορεί να μετακινηθεί σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού θέλετε, αν κάποια στιγμή αποφασίσετε πως δεν σας αρέσει στην είσοδο.

Ένα τρόλεϊ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Φυσικά και στην είσοδό του.

Κρεμάστε τα Αν δεν είστε φαν των τραπεζιών, των πάγκων και των ραφιών τότε σας δίνουμε και τη λύση του καλόγερου. Ένας στιλάτος καλόγερος σαν αυτόν της εικόνας μπορεί να «σηκώσει» τα βασικά βάρη.

Ένας στιλάτος καλόγερος μπορεί επίσης να λύσει το πρόβλημα της “πρόχειρης” αποθήκευσης.

Οι επιλογές που έχετε είναι πολλές και εμείς είμαστε εδώ για να σας της δώσουμε όλες. Από εκεί και πέρα με ελάχιστα χρήματα και πολύ όρεξη μπορείτε να φτιάξετε την πιο όμορφη είσοδο σπιτιού. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να σας φτιάχνει η διάθεση με το που μπαίνετε στο σπίτι σας. Αυτό, άλλωστε, είναι το ζητούμενο!

Πηγή : spirossoulis.com