Στα περισσότερα μοντέρνα νοικοκυριά, η διαδικασία του φαγητού συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους χώρους. Κουζίνες, καθιστικά, ακόμα και κρεβατοκάμαρες είναι μέρη που πιθανόν να βρείτε κάποιο μέλος της οικογένειας να γευματίζει. Η τραπεζαρία, ωστόσο, έχει ξεχωριστή θέση στο σπίτι. Για τις ιδιαίτερες περιστάσεις που περιμένετε φίλους να δειπνήσετε παρέα, η τραπεζαρία γίνεται κάτι περισσότερο από απαραίτητη.

Η βασική τραπεζαρία Η πιο απλή μορφή τραπεζαρίας περιλαμβάνει ένα τραπέζι και μερικές καρέκλες. Αν ο χώρος σας είναι μικρός, δεν χρειάζεστε κάτι παραπάνω. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει αρκετός χώρος για όλους ώστε να γευματίσουν άνετα. Αν, λοιπόν, έχετε περιορισμένο χώρο, η κομψότητα και το στιλ θα προκύψουν από την απλότητα. Δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε πολλά κομμάτια, γι’αυτό και μπορείτε να διαθέσετε κάτι παραπάνω και να επενδύσετε στην ποιότητα.

thehomeissue_trapezaria01

Η μεγάλη τραπεζαρία Αν έχετε να διαθέσετε ένα ολόκληρο δωμάτιο για την τραπεζαρία σας, τότε θα χρειαστείτε κάποια χρήματα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Μια επίσημη τραπεζαρία θα σας δώσει τη δυνατότητα να φιλοξενήσετε τουλάχιστον έξι άτομα σε ένα μεγάλο τραπέζι.

Είναι επίσης ιδανικός χώρος αν θέλετε να κάνετε κάποιο πάρτι γιατί μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες ποσότητες φαγητού. Αν στα σχέδιά σας είναι οι συναθροίσεις, τα μεγάλα ορθογώνια τραπέζια είναι ιδανικά, καθώς αφήνουν μικρότερο ανεκμετάλλευτο χώρο στο κέντρο τους από τα τετράγωνα ή τα κυκλικά.

thehomeissue_trapezaria03

Χρώματα, Υλικά, Στιλ Εδώ οι επιλογές σας είναι πολλές. Είτε θέλετε μια κλασσική, μια σύγχρονή ή μια τραπεζαρία με αέρα εξοχής, ο σκοπός είναι να είναι άνετη. Το ξύλο, το μέταλλο και το γυαλί είναι τα πιο συνηθισμένα υλικά για τα τραπέζια. Πάντως, αν θέλετε η τραπεζαρία σας να διαρκέσει πολύ το ξύλο είναι το ιδανικό υλικό.

thehomeissue_trapezaria04

Όταν αποφασίσετε να αγοράσετε έπιπλα, διαλέξτε κάτι που σας αρέσει και σας συγκινεί και όχι κάτι που σκέφτεστε ότι θα φαίνεται ωραίο εκεί που θα το βάλετε. Η τραπεζαρία είναι μια επένδυση και πρέπει πάντα να θυμάστε πως στο μέλλον ίσως μεταφερθεί κάπου αλλού. Ίσως μετακομίσετε ή η τραπεζαρία σας μεταφερθεί στο σπίτι κάποιου μέλους της οικογένειας, γι’αυτό και δεν πρέπει να στηρίξετε την επιλογή σας αποκλειστικά στον χώρο που θα την τοποθετήσετε. Είναι προτιμότερο να διαμορφώσετε το δωμάτιο ώστε να ταιριάζει στην τραπεζαρία σας και όχι το αντίθετο. Να θυμάστε ότι τα χρώματα των τοίχων και οι κουρτίνες αλλάζουν πολύ πιο εύκολα και οικονομικά σε σχέση με τα έπιπλά.

thehomeissue_trapezaria05

Επιλέξτε, λοιπόν, τραπεζαρία ανάλογα με τις δυνατότητες τους χώρου σας και με τα χρήματα που έχετε να διαθέσετε και να θυμάστε πάντα, πως ο σημαντικότερος παράγοντας για να τη χαρείτε είναι να είναι άνετη και φυσικά… να ταιριάζει στο προσωπικό σας γούστο!

thehomeissue_trapezaria06

Πηγή : spirossoulis.com