Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου

Βρεφική μπανιέρα: τι να προσέξετε

vrefiki-mpaniera

Το μπάνιο του μωρού σας εκτός από μία διασκεδαστική εμπειρία για εσάς αλλά και γι’ αυτό, πρέπει πρώτα από όλα να είναι μία ασφαλής διαδικασία. Στην αγορά κυκλοφορούν αμέτρητα είδη βρεφικής μπανιέρας σε διάφορα μοντέλα και με ειδικές παροχές. Διαβάστε παρακάτω τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου βρεφικής μπανιέρας και βρείτε την ιδανική για το μωρό σας.

Βρεφική Μπανιέρα Ροζ

Κλασική βρεφική μπανιέρα.

Είναι η πρώτη επιλογή για την πλειοψηφία των νέων γονιών. Η κλασική βρεφική μπανιέρα προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια αλλά και τη σταθερότητα που χρειάζεστε για το μωρό σας. Επιλέξτε ένα μοντέλο από χοντρό πλαστικό ώστε να αντέχει σίγουρα το βάρος του μωρού σας. Φροντίστε να μην έχει περίεργες γωνίες ή λαβές οι οποίες μπορεί να τραυματίσουν το μωρό. Η κλασική βρεφική μπανιέρα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στη βρεφική συρταριέρα ή σε ένα σταθερό τραπέζι, σε περίπτωση που ο χώρος του μπάνιου δεν μπορεί να τη φιλοξενήσει.

Βρεφική μπανιέρα αναδιπλούμενη.

Είναι πολύ-πολύ πρακτική! Η βρεφική μπανιέρα που διπλώνει, αποθηκεύεται γρήγορα και εύκολα. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ιδανικό εάν δεν έχετε μεγάλη άνεση στους χώρους τους σπιτιού σας αλλά και αν ταξιδεύετε συχνά. Η βρεφική μπανιέρα που διπλώνει είναι ελαφριά στη μεταφορά, επιτρέποντάς σας να την πάρετε μαζί σας στο σπίτι των γονιών σας ή στις διακοπές. Δυστυχώς είναι λιγότερο σταθερή από το κλασικό μοντέλο.

Γι’ αυτό φροντίστε εάν την επιλέξετε να είναι μεν αναδιπλούμενη αλλά από σταθερό υλικό, ενώ ο μηχανισμός αναδίπλωσης να μην είναι επικίνδυνος για το παιδί. Ιδανικά η συγκεκριμένη μπανιέρα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε οποιοδήποτε σταθερό τραπέζι ή  παιδικό γραφείο.

Βρεφική Μπανίερα

Βρεφική μπανιέρα με βάση,

Μοιάζει πολύ με την κλασική μπανιέρα. Η διαφορά τους είναι η εξής. Η βρεφική μπανιέρα με βάση έχει ειδικά πλαϊνά μέρη τα οποία εφαρμόζουν στην μπανιέρα του σπιτιού σας και κατά κάποιο τρόπο «κλειδώνουν» τη βρεφική μπανιέρα, εξασφαλίζοντας 100% τη σταθερότητά της. Στα μείον της είναι ότι πιάνει αρκετό χώρο και είναι κάπως δεσμευτική καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μέσα στη μπανιέρα σας.

Βρεφική μπανιέρα φουσκωτή.

Είναι πολύ δημοφιλής! Αυτό το μοντέλο μπανιέρας έχει αγαπηθεί από τους νέους γονείς καθώς είναι πιο οικονομική από τις υπόλοιπες. Στα πλεονεκτήματά της η εύκολη αποθήκευσή της καθώς και η μεταφορά της. Επίσης το μωρό νιώθει μεγαλύτερη άνεση μέσα στη φουσκωτή βρεφική μπανιέρα (λόγω του ελαστικού λείου υλικού) ενώ αργότερα όταν το μωρό μεγαλώσει, η συγκεκριμένη μπανιέρα μπορεί να γίνει το αγαπημένο παιχνίδι για τα καραβάκια του! Στα μείον της φουσκωτής μπανιέρας είναι ότι δεν παρέχει τόση σταθερότητα. Ακόμη και αν την τοποθετήσετε πάνω σε κάποιο παιδικό έπιπλο θα πρέπει να προσέχετε πολύ, καθώς με την κίνηση του μωρού σας το βάρος του μετατοπίζει την ίδια τη μπανιέρα.

Βρεφική Μπανίερα

Βρεφική μπανιέρα κάθισμα.

Είναι νέα και ωραία! Η βρεφική μπανιέρα κάθισμα είναι στην ουσία ένα είδος σωσιβίου-καθίσματος. Το μωρό σας κάθεται μέσα στο καθισματάκι-σωσίβιο μέσα στην μπανιέρα του μπάνιου σας. Στα υπέρ είναι ότι το μωρό μπορεί να κινείται ελεύθερα και διασκεδάζει το μπάνιο του περισσότερο. Επίσης η βρεφική μπανιέρα κάθισμα είναι εύκολη στη μεταφορά και στην αποθήκευση καθώς χωράει άνετα μέσα στην παιδική ντουλάπα ή στην παιδική συρταριέρα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σωσίβιο στα πρώτα μπάνια του μωρού σας στη θάλασσα. Στα μείον είναι φυσικά η μικρότερη ασφάλεια που προσφέρει, καθώς τα χέρια και τα ποδαράκια του μωρού σας δεν είναι καλυμμένα.

Βρεφική Μπανίερα

Με όλα τα στοιχεία στα χέρια σας μπορείτε τώρα να αποφασίσετε ποια βρεφική μπανιέρα είναι η καλύτερη για εσάς. Καλή διασκέδαση!