Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου

Παιδικό δωμάτιο για αγόρια: 4 έπιπλα σε τάξη!

Οι έφηβοι είναι κατά πλειοψηφία… ακατάστατοι! Η λύση όμως μπορεί να είναι πολύ πιο απλοί από όσο νομίζετε. Επιλέγοντας τα σωστά έπιπλα βοηθάτε τον έφηβο να διατηρήσει σε τάξη το δωμάτιό του ενώ απαντάτε στις νέες, εφηβικές ανάγκες που θα προκύψουν. Μάθετε παρακάτω ποια είναι τα 4 έπιπλα που είναι ιδανικά για ένα ολοκληρωμένο παιδικό δωμάτιο για αγόρια.

paidiko-domatio-agoria-epipla

Κομοδίνο

Τα gadgets δίνουν και παίρνουν σε αυτή την ηλικία. Το κομοδίνο είναι το απόλυτο παιδικό έπιπλο καθώς θα φιλοξενήσει από περιοδικά και μικροαντικείμενα μέχρι και ηλεκτρονικές συσκευές. Φροντίστε κατά την αγορά του να έχετε επιλέξει ένα σταθερό κομοδίνο με ντουλαπάκι ή συρτάρι που να ανοίγει εύκολα. Τοποθετήστε το δίπλα από το παιδικό κρεβάτι και δείτε το παιδικό δωμάτιο για αγόρια να μεταμορφώνεται στον ορισμό της τάξης!

Επιδαπέδιο φωτιστικό

Η θέση του ανήκει δίπλα ή πάνω στο κομοδίνο που αναφέραμε πιο πριν. Το επιδαπέδιο φωτιστικό είναι must για ένα παιδικό δωμάτιο για αγόρια. Ως γνωστόν οι έφηβοι… ξενυχτούν, είτε το θέλουν οι γονείς, είτε όχι. Εφόσον δεν μπορείτε να κάνετε κάτι γι’ αυτό φροντίστε τουλάχιστον να παρέχετε στο παιδί σας τον σωστό φωτισμό ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά η όρασή του. Εάν προχωρήσετε σε αγορά φωτιστικό, επιλέξτε ένα που να μην είναι πολύ βαρύ και να επιτρέπει την αλλαγή της θέσης του φωτός για να είναι πιο πρακτικό.

Γραφείο-pc για αγόρια

Ο υπολογιστής, μαζί με το κινητό και το mp3, αποτελούν το οξυγόνο του εφήβου. Οπότε ένα γραφείο ειδικά για να υποδεχτεί τον υπολογιστή είναι απολύτως απαραίτητο σε ένα  παιδικό δωμάτιο για αγόρια. Φροντίστε το γραφείο να έχει μεγάλη επιφάνεια, αρκετό ελεύθερο χώρο για τον συνεχώς αναπτυσσόμενο έφηβο καθώς και ειδική συρταριέρα για το πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Να είστε σίγουροι πάντως πως η απόκτηση ενός τέτοιου γραφείου θα είναι και η πιο έξυπνη αγορά που θα κάνετε για το δωμάτιο του παιδιού σας!

Παιδική παπουτσοθήκη

Ένα μέσο παιδικό δωμάτιο για αγόρια είναι συνήθως και ένας χώρος αποθήκευσης παπουτσιών! Με τον ερχομό της εφηβεία ξαφνικά τα αθλητικά παπούτσια γίνονται… άπειρα και βρίσκονται παντού! Αγοράστε στο παιδί σας μία πρακτική παιδική παπουτσοθήκη και παρακινήστε το να συμμαζεύει τα παπούτσια του εκεί. Για να κερδίσετε χώρο μέσα στο εφηβικό δωμάτιο, τοποθετήστε την παπουτσοθήκη στο μπαλκόνι του δωματίου. Σε αυτήν την περίπτωση διαλέξτε μία παπουτσοθήκη από πλαστικό που θα την προστατεύει από τη βροχή.

Πάντως μην περιμένετε το παιδί σας να σας ζητήσει κάποιο από τα παραπάνω έπιπλα για να του το αγοράσετε. Οι ανάγκες του θα προλάβουν την επιθυμία του χωρίς να το καταλάβετε ούτε εσείς, ούτε το παιδί σας. Προσθέστε λοιπόν αυτά τα βασικά έπιπλα στο δωμάτιό του και δείτε το σπίτι σας να αποκτά ένα εφηβικό δωμάτιο για αγόρια… υπόδειγμα!