Διακόσμηση Μπάνιου

Καλύτερη διαμόρφωση χώρου και διακόσμηση τοίχων μπάνιου!

Ένα κοινό πρόβλημα στον χώρο του μπάνιου, είναι η ακαταστασία. Για να την αποφύγετε, προσπαθήστε να κρατήσετε τα μικρά εξαρτήματα και αξεσουάρ του μπάνιου σας σε ένα μέρος, καθώς τοποθετημένα από εδώ κι από εκεί μοιάζουν με ξεχασμένους σωρούς σε έναν μικρό χώρο.

Όσον αφορά το μέρος του λουτρού, για την καλύτερη διαμόρφωση του μπάνιου σας, το οποίο είναι συνήθως ένας μικρός χώρος, διαλέξτε μια σαφή πόρτα ντουζιέρας από ανοιχτόχρωμο γυαλί, και όχι μια παγωμένη με σκούρα χρώματα, ή απλά χρησιμοποιήστε μια κουρτίνα του ντουζ που μπορεί να ωθηθεί προς τα πίσω, όταν η περιοχή εκείνη του μπάνιου δεν είναι σε χρήση. Έτσι θα δώσετε βάθος σ’ εκείνον τον χώρο άρα και συνολικά στο δωμάτιο του μπάνιου.

diamorfosi-toixon-mpaniou

Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα χρώματα για το μπάνιο

Χρησιμοποιήστε το πλεονέκτημα του φωτός, μαζί με ελαφρά χρώματα στους τοίχους και ένα ανοιχτόχρωμο δάπεδο μπάνιου, για να κάνουν το λουτρό να φανεί μεγαλύτερο. Αν μένετε σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα και δεν μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του δαπέδου σας, ένα ανοιχτόχρωμο χαλί μπορεί να καλύψει το δάπεδο και να κάνει την ίδια δουλειά.
Αν χρησιμοποιείτε ταπετσαρία στους τοίχους του μπάνιου σας, επιλέξτε κάποια από εκείνες με άσπρο, κίτρινο, ουδέτερο ή άλλο ανοιχτόχρωμο φόντο και έναν ανοικτό και ευάερο σχεδιασμό.

Φωτισμός και ψευδαισθήσεις στο μπάνιο σας

Καλλιτεχνήστε στην διακόσμηση των τοίχων του μπάνιου

Μπορείτε να προσθέσετε καλλιτεχνικές πινελιές και να δώσετε απλόχερα βάθος στον τοίχο του μπάνιου σας με ζωγραφική, ή μία διακοσμητική τοιχογραφία – για μεγαλύτερους τοίχους.

Εάν θέλετε, χρησιμοποιήστε και άλλα καλλιτεχνικά κομμάτια στους τοίχους, που θυμίζουν και φέρνουν διάφορους εξωτερικούς χώρους στο εσωτερικό του μπάνιου σας, και να είστε σίγουροι για ένα πετυχημένο τελικό αποτέλεσμα!

Ακόμη, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να “δημιουργήσετε” ένα ψεύτικο παράθυρο, με θέα μια πλαισιωμένη φωτογραφία που απεικονίζει την ομορφιά της φύσης, όπου είχατε κάποτε ή που θα θέλατε να βλέπετε από το παράθυρο του μπάνιου σας. Η εικόνα μπορεί να είναι από έναν κήπο ή έναν όμορφο ορίζοντα και είναι σίγουρο πως θα προσθέσει χώρο και θα ομορφύνει τη συνολική διακόσμηση του μπάνιου σας.

Διαμόρφωση διακόσμηση μπάνιου

Τοίχοι μπάνιου γεμάτοι ψευδαισθήσεις!

Ανεβάστε τα όρια και τις αισθήσεις σας οπτικά, ζωγραφίζοντας ένα σχέδιο πλέγματος ή ένα καλούπωμα γύρω από κάθε άκρο των τοίχων χώρου σας.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές ζωγραφικής που μπορούν να δώσουν στο μπάνιο σας μια κομψή εμφάνιση. Βεβαιωθείτε ότι εκτός από ένα όμορφο διακοσμημένο μπάνιο, έχετε και ένα που είναι πάντα τακτοποιημένο και καθαρό, αφού με αυτόν τον τρόπο φαίνεται πιο ευρύχωρο. Αφαιρέστε όλα τα περιττά πράγματα και κρατήστε τα ουσιαστικά, τα οποία μπορείτε να κρύψετε σε οργανωμένους χώρους. Θα εκπληχτείτε από το αποτέλεσμα!

Δημιουργήστε μια ψευδοροφή από γυψοσανίδες

Εάν έχετε υψηλή οροφή, δημιουργήστε με τη βοήθεια γυψοσανίδας ψευδοροφές σε ότι σχήμα και χρώμα θέλετε. Αυτό θα δώσει με σιγουριά μια νότα ευχάριστη στο δωμάτιο και την ψυχολογία σας.

Έχετε τη δυνατότητα ακόμη και να τη ζωγραφίσετε όπως εσείς θέλετε: φτιάξτε ουρανό, σύννεφα και ήλιο, ή ότι άλλα σχέδια σας αρέσουν, όπως για παράδειγμα λουλούδια ή απροσάρμοστα σχήματα στο χρώμα των τοίχων του μπάνιου σας. Θα είναι κάτι διαφορετικό και συνάμα υπέροχο!

Θυμηθείτε πως το εσωτερικό στο μπάνιο σας είναι μια αντανάκλαση του εαυτού σας. Έτσι, μεταφράστε κάποια από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας στην διακόσμηση των τοίχων του μπάνιου και στη συνολική διαμόρφωσή του!