Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης!

Η διακόσμηση ενός δωματίου γύρω από ένα συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο θέμα, και όχι κρεμώντας απλά κάποια χριστουγεννιάτικα στολίδια εδώ κι εκεί, είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται από όλο και περισσότερους ανθρώπους. Ακόμα και οι διοργανωτές πάρτι ή εκδηλώσεων, συνήθως επιλέγουν ένα θέμα και επικεντρώνονται σε αυτό στις μεγάλες γιορτές.

Είναι φυσικό να θέλετε να διακοσμήσετε γιορτινά όλο σας το σπίτι τα Χριστούγεννα. Εάν να έχετε επιλέξει ένα θέμα ή κάποιον συνδυασμό χρωματικών επιλογών για όλα τα δωμάτια, σας βοηθά να διαρρυθμίσετε έτσι τους χώρους του σπιτιού σας ώστε να δείχνουν ιδιαίτεροι αλλά και οικείοι ταυτόχρονα.

Ξετρυπώστε και χρησιμοποιήστε παλιά αντικείμενα

hc2_glitter_beeswax3_xl

 

Επιλέξτε μια συλλογή από πράγματα που έχετε ήδη στο σπίτι σας από κάποια άλλη στιγμή του χρόνου, ταιριάξτε τα μεταξύ τους ή και διακοσμήστε τα με χριστουγεννιάτικες ιδέες αν είναι εφικτό, έτσι ώστε να… «μυρίζουν Χριστούγεννα»! Τούτη η γιορτινή περίοδος είναι η καλύτερη στιγμή για να δώσετε σε αυτά τα αντικείμενα την κατάλληλη προσοχή, να τα χρησιμοποιήσετε ανάλογα, να τα μοιραστείτε με τους επισκέπτες αλλά και την οικογένειά σας, και μετά να τα ξαναβάλετε στο κουτί τους για τον επόμενο χρόνο.

christmas-candles-ornaments

 

Τέτοια πράγματα θα μπορούσαν να είναι ψηλά κόκκινα και άσπρα κεράκια, κηροπήγια, πιατέλες, ασημένιες μικρές διακοσμητικές φιγούρες φτιαγμένες από οτιδήποτε και που απεικονίζουν οτιδήποτε! Το ασημί και το χρυσό είναι δύο χρώματα που θυμίζουν γιορτή, οπότε δεν έχει τόση σημασία αν είναι χριστουγεννιάτικα στολίδια ή δώρα από κάποιον, αρκεί να τα τοποθετήσετε ομοιόμορφα σε σωστές θέσεις.

Μια πιο απλή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Ακόμη κι αν δε θέλετε να γεμίζετε με πολλά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα το σπίτι σας, μπορείτε να δώσετε άλλη όψη στα δωμάτια του σπιτιού με χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιαγμένα από πράγματα του χώρου.

Για παράδειγμα, τοποθετήστε ένα μικρό δέντρο στο παιδικό δωμάτιο και διακοσμήστε το με παιδικά παιχνίδια, κούκλες μινιατούρες ή μικρά αθλητικά αντικείμενα αν το παιδί ασχολείται με κάποιο άθλημα. Προσθέστε άσπρα ή πολύχρωμα φωτάκια που αναβοσβήνουν και ιδού το αποτέλεσμα. Ακόμη, ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον πάγκο της κουζίνας από κουζινικά αντικείμενα θα λειτουργούσε όμορφα.

paidiko11

Θα διαπιστώσατε πως μπορείτε ανάλογα με τα αντικείμενα που έχετε να σκεφτείτε ιδέες που να ταιριάζουν ακόμα καλύτερα στο σπίτι σας. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού θέλει φαντασία και μεράκι!