Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου

Παιδικό δωμάτιο για κορίτσια: τα 5 έξυπνα έπιπλα που θα χρειαστεί!

Μπαίνοντας στην εφηβεία οι ανάγκες του παιδιού σας όπως είναι φυσικό, αρχίζουν να αλλάζουν. Βοηθήστε το παιδί σας στη μετάβασή του από την παιδική ηλικία στην εφηβική, ανανεώνοντας τα παιδικά έπιπλα του δωματίου του με εφηβικά έπιπλα που τα έχει απολύτως ανάγκη!  Ποια είναι αυτά; Μάθετε παρακάτω τα 5 έπιπλα για ένα σούπερ εξοπλισμένο παιδικό δωμάτιο για κορίτσια και ετοιμαστείτε για ριζικές αλλαγές!

paidiko-domatio-koritsia-epipla

Παιδική ντουλάπα.

Ότι έχετε μία είναι σίγουρο. Ότι πρέπει να αποκτήσετε μία δεύτερη ή μία μεγαλύτερη όμως ούτε το έχετε φανταστεί! Η παιδική ντουλάπα είναι το έπιπλο- ναός μέσα σε ένα παιδικό δωμάτιο για κορίτσια. Τα ρούχα μετά την ηλικία των 12-14 γίνονται ξαφνικά… άπειρα και πρέπει κάπου να χωρέσουν. Επιλέξτε λοιπόν μία ντουλάπα κατά προτίμηση δίφυλλη και εάν είναι δυνατόν στη μία εσοχή να υπάρχουν συρτάρια. Με αυτόν τον τρόπο και τα ρούχα της έφηβης θα έχουν το χώρο τους και εσείς θα γλιτώσετε (ελπίζουμε) την ακαταστασία.

Παιδική κρεμάστρα.

Δεν το είχατε φανταστεί αλλά είναι απολύτως απαραίτητη. Η παιδική κρεμάστρα είναι ο αγαπημένος φίλος των δεκάδων μπουφάν της έφηβης. Με μία κίνηση όλα είναι σε τάξη. Για να γλιτώσετε χώρο μέσα στο εφηβικό δωμάτιο, στερεώστε τις κρεμάστρες πίσω από την πόρτα του δωματίου του παιδιού σας. Έτσι το παιδικό δωμάτιο για κορίτσια θα γίνει αυτόματα πιο τακτοποιημένο.

Μπουντουάρ.

Η αλλαγή από παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό χρειάζεται μόνο ένα έπιπλο. Το μπουντουάρ! Το συγκεκριμένο έπιπλο είναι ότι πιο απαραίτητο για ένα παιδικό δωμάτιο για κορίτσια. Σκεφτείτε μόνο πόσο χρόνο θα περνάει η έφηβη κόρη σας μπροστά από τον καθρέφτη φτιάχνοντας τα μαλλιά της, κοιτάζοντας τα ρούχα της ή ετοιμάζοντας το μακιγιάζ της. Επιλέξτε λοιπόν ένα μπουντουάρ με μεγάλη επιφάνεια, με σταθερό καθρέφτη και άνετο χώρο τη θέση της καρέκλας. Να είστε σίγουρη πως το παιδί σας θα το λατρέψει!

Παιδικό μπαούλο.

Το παιδικό δωμάτιο για κορίτσια έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό. Είναι γεμάτο από πράγματα! Ρούχα, παπούτσια, βιβλία, καλλυντικά, παιχνίδια, gadgets και χίλια δυο άλλα αντικείμενα πρέπει να χωρέσουν μέσα σε αυτό. Για να αποφύγετε την ακαταστασία, αποκτήστε όμορφα αποθηκευτικά έπιπλα, όπως ένα παιδικό μπαούλο. Όμορφο διακοσμητικό στοιχείο και πολύ-πολύ πρακτικό, το παιδικό μπαούλο θα χωρέσει μέσα όλα όσα αγαπά η έφηβη κόρη σας.

Παιδικό καλάθι για άπλυτα.

Η εξωτερική εμφάνιση είναι βασικό μέλημα των εφήβων είτε μας αρέσει είτε όχι. Τα καθαρά ρούχα είναι λοιπόν πρωταγωνιστής σε καθημερινή βάση. Για να μην βρίσκεστε συνέχεια μπροστά από έναν όγκο άπλυτων ρούχων, προσθέστε στο παιδικό δωμάτιο για κορίτσια ένα καλαίσθητο παιδικό καλάθι για τα άπλυτα. Στα καταστήματα θα βρείτε καλάθια από μπαμπού, από πλαστικό ή υφασμάτινα τα οποία ανοίγουν με καπάκι ή φερμουάρ. Αφήστε την έφηβη να το επιλέξει και πείτε αντίο στην ακαταστασία!

Το βασικό είναι να αναγνωρίσετε τις αλλαγές στις ανάγκες του παιδιού σας. Αντί να αντιστέκεστε σε αυτές, να προσπαθήσετε να του παρέχετε όλα όσα πραγματικά χρειάζεται. Το παιδικό δωμάτιο για κορίτσια είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο παιδί σας. Ακούστε τις επιθυμίες του και κάντε τις πραγματικότητα. Το χαμόγελο του παιδιού σας θα σας ανταμείψει!