Διακόσμηση Μπάνιου

Δείτε τις κουρτίνες του ντουζ ως στολίδι στο μπάνιο

kourtines-ntouz-mpaniou

Σε κάθε μπάνιο οι κουρτίνες του ντουζ είναι τέλεια λειτουργικά εξαρτήματα λουτρών που μπορούν να αλλάξουν ακόμη και ολόκληρη την διακόσμηση του μπάνιου σας.

Οι άνθρωποι που δεν θέλουν να βάλουν ένα «τείχος από γυαλί» μπροστά απ’ το ντουζ τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια καλή κουρτίνα για να καθορίσουν το χώρο τους με αυτόν τον τρόπο.

Κουρτίνες Μπάνιου 1

Οι κουρτίνες στον χώρο της μπανιέρας είναι ασπίδες!

Οι κουρτίνες του ντουζ προσφέρουν τον ρόλο της ασπίδας, δηλαδή προστατεύουν το υπόλοιπο μπάνιο από τα νερά, ενώ ταυτόχρονα του προσθέτουν χρώμα. Είναι αρκετά προσιτές και ανθεκτικές και αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του σχεδιασμού του μπάνιου σας.

Είναι εύκολο να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση και μπορούν πραγματικά να λύσουν κάθε πρόβλημα νερού  που πιθανόν έχετε. Είναι καλό να τις χρησιμοποιείτε και για να μην βρέχονται τα έπιπλα μπάνιου σας καθώς λούζεστε.

Κουρτίνες Μπάνιου 2

Υφάσματα, σχέδια και χρώματα

Είναι διαθέσιμες σε διάφορα αδιάβροχα υφάσματα και μπορούν να ωραιοποιήσουν το εσωτερικό και να διακοσμήσουν τον χώρο του μπάνιου σας στο άψε σβήσε.

Τα μοντέρνα μπάνια, μπορούν να χρησιμοποιήσουν κουρτίνες του ντουζ σε φωτεινά χρώματα και σχέδια επαινώντας το χρώμα των τοίχων και της ματαιοδοξίας των λουτρών τους. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν συχνά ένα στρώμα κουρτίνας ντουζ που είναι τόσο λειτουργικό όσο και διακοσμητικό, ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν η κουρτίνα να προεξέχει, μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς.

Μπορούν ανάλογα με το χρώμα που έχετε επιλέξει γι’ αυτές, να καθορίσουν τη διάθεση ή το θέμα του χώρου, ή ακόμη και να αποδειχθούν ένας σύνδεσμος που θα συνδέσει όλα τα χρώματα του μπάνιου σας. Είναι εύκολο να είναι τολμηρές και εξωτικές και μπορούν να είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας στο ύφος και το ντεκόρ των λουτρών.

Κουρτίνες Μπάνιου 3

Προσωπικοποιήστε τον χώρο σας στο μέγιστο

Μια άλλη επιλογή είναι να παραγγείλετε κουρτίνες του ντουζ με την αγαπημένη σας εικόνα ή φωτογραφία τυπωμένη πάνω τους, ώστε το στυλ τους να είναι ιδιαίτερα προσωπικό. Επίσης, εκτός από τις παραδοσιακές, μπορείτε να αγοράσετε και κάποιο ασυνήθιστο είδος κουρτινών μπάνιου, όπως με γεωμετρικά μοτίβα ή γραμμές.

Ενώ οι περισσότεροι προσπαθούν να ταιριάξουν τις κουρτίνες του ντουζ τους με το χρώμα του τοίχου, βάζοντάς τες στο παρασκήνιο, εσείς μπορείτε να αφήσετε το δημιουργικό σας πνεύμα να αποφασίσει για τον τρόπο επιλογής της κουρτίνας σας.

Όταν η μπανιέρα δεν είναι σε χρήση, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα χρησιμοποιηθεί η κουρτίνα σας ως κεντρικό στοιχείο για να φαίνονται τα σχέδιά της, ή αν θα τραβηχτεί προς μια πλευρά. Στα μεγάλα μπάνια, λειτουργεί συνήθως καλύτερα ο πρώτος τρόπος, ενώ στα μικρά ο δεύτερος, για να φαίνεται πιο ανοιχτός ο χώρος.

Κουρτίνες Μπάνιου 4

Κουρτίνα του μπάνιου που δεν κρύβει το φως

Έπειτα από την επιλογή της κουρτίνας του ντουζ σας, είστε ικανοί να επιλέξετε και τα χρώματα της κουρτίνας του παραθύρου του μπάνιου σας, αν υπάρχει. Ειδικά σε μικρά μπάνια, οι κουρτίνες του μπάνιου πρέπει να είναι ελκυστικές στο μάτι αλλά όχι σε πολύ έντονα χρώματα για να μην κρύβουν το φως. Επιλέξτε λοιπόν κουρτίνες με καλή αισθητική οι οποίες θα συνοδεύουν ή θα συμπληρώνουν το υπόλοιπο ντεκόρ του χώρου σας.

Οι περισσότερες κουρτίνες ντουζ αποτελούνται από υφάσματα που πλένονται και έχουν αδιάβροχη επένδυση, και είναι πολύ εύκολο να διατηρηθούν, οπότε πάρ’ τε θάρρος και διακοσμήστε το μπάνιο σας αναλόγως!